Konyalı gençler Çelik Konstrüksiyon eğitimini tamamladı

Konya Meram Belediyesi'nin Avrupa’da Çelik Konstrüksiyon Uygulamalarının Öğrenilmesi" adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında yurt dışına gönderdiği gençler eğitimlerini tamamladı.

YURTDIŞI EĞİTİM 08.01.2013, 17:45 08.01.2013, 17:57
Konyalı gençler Çelik Konstrüksiyon eğitimini tamamladı

Konya Meram Belediyesi'nin ortağı olduğu "Avrupa’da Çelik Konstrüksiyon Uygulamalarının Öğrenilmesi" adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında yurt dışına gönderdiği 35 genç eğitimlerini tamamlayarak yurda döndü.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, konuyla ilgili açıklamasında "Belediyemiz, proje ortağı olarak, “Avrupa’da Çelik Konstrüksiyon Uygulamalarının Öğrenilmesi” adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında 35 genci Avrupa’ya eğitime gönderdi. Piyasanın 2021 yılında olmamıza rağmen Güvenilir Kaçak iddaa olarak geçen sitelerine bakma şansı. Yaklaşık 75 bin Euro'luk karşılıksız hibenin olduğu bu proje için gençlerin 20’si Almanya’ya, 15’i ise Belçika’ya gitti. İnşaat sektöründe çalışan veya çalışmayı düşünen gençlerimiz 4 haftalık eğitim süresince Avrupa’daki iyi inşaat uygulamalarını ve kullanılan yeni inşaat tekniklerini yerinde görme imkânı buldu. Eğitim, ulaşım, yemek ve konaklama masraflarının tamamı proje bütçesinden karşılandı. Projeye dahil olan tekniker, mühendis ve mimarlarımız projeyi sahiplendiler ve güzel bir şekilde nihayete erdirdiler." dedi. 

AB Eğitim Projeleri'nin devam edeceğini belirten Başkan Kalaycı, "Bu proje, yapmış olduğumuz AB Hibe Projelerinin ilki değil, sonuncusu da olmayacak. Yeni bir projemiz de yakın bir zamanda başlayacak." şeklinde konuştu.

Meram Belediyesi Sertifikaları Dağıttı.
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen bu proje çerçevesinde; Belediyemizin proje ortağı olarak, “TEO Mühendislik” in proje sahibi olduğu “Avrupa’da Çelik Konstrüksiyon Uygulamalarının Öğrenilmesi” adlı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında 35 gencimizi Avrupa’ya eğitime gönderdik. İnşaat sektöründe çalışan veya çalışmayı düşünen gençlerimiz 4 haftalık eğitim süresince Avrupa’daki iyi inşaat uygulamalarını ve kullanılan yeni inşaat tekniklerini yerinde görme imkânı buldu. Yaklaşık 75 bin Euro'luk karşılıksız hibenin olduğu bu proje için gençlerin 20’si Almanya’ya, 15’i ise Belçika’ya gönderdik. Gençlerimize 4 haftalık bu proje süresince inşaat teknikleri ve çelik yapılar hakkında mesleki eğitimlerin haricinde Almanca ve İngilizce dil eğitimi de verildi. Eğitim, ulaşım, yemek ve konaklama masraflarının tamamı proje bütçesinden karşılandı. Belediyemizin içerisinden de bu projeye dahil olan arkadaşlarımız oldu. Bu projede meclis Cratosslot üyemiz İhsan Kılınçarslan'ın da çok önemli katkıları var kendisine teşekkür ediyorum.  Projeye dahil olan tekniker, mühendis ve mimar arkadaşlarımız  bu projeyi sonuna kadar sahiplendiler ve güzel bir şekilde de nihayete erdirdiler.  Arkadaşlarımız yapılan bu çalışma neticesinde sertifika almaya hak kazandılar" dedi.
AB Eğitim Projeleri'nin devam edeceğini vurgulayan Başkan Kalaycı, "Bu proje, yapmış olduğumuz AB Hibe Projelerinin ilki değil, sonuncusu da olmayacak. Yeni bir projemiz de yakın bir zamanda başlayacak. Bu projelerle ilgili bir güzellik de belirli bir kontenjan ayrılmak suretiyle engelli arkadaşlarımızın da aileleriyle birlikte projeye dahil olmasıdır" diye konuştu.
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ve meclis üyesi İhsan Kılınçarslan, eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
hafif yağmur
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P