Tatil müjdesi 'Vali amca'dan

İstanbul'da kar yağışı sonrası okulların tatil edilmesini isteyen öğrenciler, Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu Twitter'da ''vali amca'' diye mesaj yağmuruna tutunca, ilginç diyaloglar yaşandı.

GÜNCEL 08.01.2013, 09:40 08.01.2013, 18:01
Tatil müjdesi 'Vali amca'dan

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilerin kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği sorularına dün Twitter hesabından yanıt verdi.

Twitter'da gece yarısına kadar mesajları yanıtlayan Mutlu, okulların tatil edilmeyeceğini, ancak sabaha kadar durumu takip edeceğini belirtti.

Öğrencilerin duygusul mesajlarına, aynı şekilde yanıt veren Mutlu, şunları kaydetti:

''Keşke sizi hep mutlu edebilsem. Çok güzel esprilerinizin yanı sıra 'Vali Amcaaaa' diye sitemlerinizi de okuyorum. 'TATİL ET' adeta şifreniz oldu. Fakat kar durdu, yollar açık, eğitime bir engel Milanobet görünmüyor, o nedenle yarın okullarımız açık olacak. Sabaha kadar durumu takip edeceğim gene de...
Şayet ciddi sıkıntı yaratacak bir gelişme olursa merak etmeyin, o vakit yeni gelişmeyi paylaşırız. Siz, bu durumda okullar hiç tatil olmayacak gibi çalışmaya devam edin. Sınavları olanlara başarılar diliyorum. Bu tweetleri sevdiniz mi bilmiyorum, fakat ben sizi seviyorum. 'Sevsen böyle yapmazdın Vali amca' demeyin, üzülürüm. Hepiniz çok değerlisiniz.''

Tatil haberiyle sevindirdi-

Vali Mutlu, ilerleyen saatlerde okulların tatil edildiğini ''Meteorolojik uyarı, buzlanma riskini yüksek, kar yağışını yoğun gösteriyor. O nedenle Salı günü okulları ana, ilk, orta, lisede tatil ettik'' mesajıyla Twitter'dan duyurdu.

Mutlu'nun bu tweetini, 13 binden fazla kişi retweet etti, bin 300 kişi de favorilerine ekledi.
Mutlu, öğrencilere bir günlük tatili ders çalışarak geçirmeleri tavsiyesinde de bulundu.

Vali Mutlu'ya, ''vali amca'' ifadesinin yer aldığı 20 binden fazla tweet atıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P