Hakkari Üniversitesi nette kürtçe yayına başladı

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceylan, üniversitenin resmi internet sitesinde oluşturulan Kürtçe bölümün tanıtımını yaptı.

ÜNİVERSİTE 08.01.2013, 18:19 08.01.2013, 18:23
Hakkari Üniversitesi nette kürtçe yayına başladı
Rektör Prof. Dr. Ceylan, üniversitenin internet sitesinde İngilizcenin yanı sıra Kürtçe bir bölüm de açtıklarını söyledi.

Prof. Dr. Ceylan, "Bildiğiniz gibi üniversitemizde Kürtçe seçmeli dersler vardı. Öğrenciler Betvole bu konuda derslerini alıyorlar. Kürtçe öğretmenliği bölümü çalışmalarına başladık ve neticesini bekliyoruz. Bunun sonucunu da sizlerle paylaşacağız. Kürtçe çalışma kapsamında üniversitemizin web sayfasını Kürtçe'ye de çevirdik. Arkadaşlarımız büyük bir özveri ile bunu tamamlayıp aktif hale getirilmiştir. Kürtçeyi bir farklı bir dil değil, medeniyetimizin kültürümüzün bir parçası olarak görüyoruz." dedi.
Rektör Prof. Dr Ebubekir Ceylan'ın konuşmasının ardından, sinevizyon eşliğinde yeni açılan Kürtçe bölümün tanıtımını yapıldı. Kürtçe bölümü oluşturan öğretim görevlisi Yusuf Soyvural, duygularını şöyle dile getirdi: "Yaklaşık üç, üç buçuk ay arası bir zamanımı aldı. Fakat bugün anladım ki yaptığım çalışma gerçekten değerli bir çalışmaydı, olması gereken bir şeydi. Onun için değerli rektörümüz Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'a teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmada bilgisayar işletmeciliği arkadaşımız Nazmi Akdoğan'ın da bayağı bir gayretleri oldu. Ona da buradan teşekkürlerimi iletiyorum vasıtanızla. İnşallah bundan sonra daha büyük çalışmalar olur, olumlu eleştirilerle bu çalışmalar daha da zenginleşir. Temennim bu. Bu site kurulurken herhangi bir bütçe kullanılmadı."
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P