BAU Washington D.C. açılıyor

Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşunun 15’inci yılında Washington DC’deki yeni kampüsünü 17 Mayıs tarihinde açacak.

YURTDIŞI EĞİTİM 11.05.2013, 11:45 15.05.2013, 11:56
BAU Washington D.C. açılıyor

Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşunun 15’inci yılında Washington DC’deki yeni kampüsünü 17 Mayıs tarihinde açacak.

ABD’nin ilk Türk üniversitesi olarak başkent Washington DC’de hizmete açılacak kampüsün açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

Beyazsaray'a da komşu olması özelliği ile 9 yıl önce Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın “Harriet Fullbright” ismiyle Washington DC’de kurduğu dil okulu böylikle üniversiteye dönüşmüş olacak.

93 ülkeden bini aşkın yabancı canlı bonuslu casinolar öğrencinin eğitim gördüğü Bahçeşehir Üniversitesi, chat line for women, öğrencilerine uzmanlaşacakları alanlarla ilgili yurt dışı kampüslerinde deneyim kazanma olanağı sağlıyor. Bina mülkü kendisine ait olan ABD’deki yeni kampüs önümüzdeki yaz döneminden itibaren öğrencilere kapılarını açacak.

‘Diyaloglarımız var’

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Bahçeşehir Üniversitesi’nde siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve finans gibi konularda eğitim gören öğrencilerimiz bir dönemlerini veya bir yıllarını bu okulda geçirecek. Georgetown Üniversitesi ile de diyaloglarımız var. Öğrencilerimiz bu üniversitesitedeki derslere katılabilecek” diye konuştu.

10 milyon $'lık yatırım 
ABD'de Türkiye'den bir üniversitenin kampus açmasının gururunu yaşadıklarını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Washington DC çeşitli alanlarda tüm dünyadan öğrenci ve akademisyenlere açık olacak. Sınırlarımızı geniş tuttuk. Berlin, Hong Kong, Boston, Toronto ve Silikon Vadisi'nde açtığımız okullar bunun göstergesi" dedi.

Bir tek kampusa bağlı üniversite eğitiminin artık dünya gerçekleriyle bağdaşmadığını söyleyen Yücel şöyle konuştu: "Mimarlık ve tasarım eğitimlerini İtalya, yazılım ve girişimciliği Silikon Vadisi, iletişim ve hukuku Berlin'de öğretiyoruz. 10 milyon dolarlık yatırımla Washington'da aldığımız binada kampüs açacağız. Burada siyaset bilimi konusunda eğitim vereceğiz."  diye söyledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P