Stuttgart'ta Türkler için meslek eğitimi projesi başlatıldı

Stuttgart'ta Türkler için meslek eğitimi projesi ile Stuttgart ve çevresinde bulunan Türk gençlerinin meslek eğitimi yapması hedefleniyor.

MESLEKİ EĞİTİM 28.01.2013, 11:17 28.01.2013, 12:35
Stuttgart'ta Türkler için meslek eğitimi projesi başlatıldı

 Stuttgart Sanayi Ve Ticaret Odası İHK, Türk gençleri için, ‘Türk Veliler Köprü Kuruyor’ (İ-TEbB) projesi başlattı. Bu proje ile Stuttgart ve çevresinde bulunan Türk gençlerinin meslek eğitimi yapması hedefleniyor. Projeyi eyalet ekonomi ve maliye bakanlığı ile AB sosyal fonu da destekliyor. Türk veya yabancı videolarına erişin.

Romabet sans-serif; font-size: 13px; line-height: 19px;">Projenin sorumluluğunu İHK’dan Muhammed Karataş yürütüyor. Hedef kitlenin Türkler olduğu iki yıllık proje kapsamında, genel Alman eğitim sistemi, meslek eğitimi konularında başvuru ayrıntıları ve meslek dalları çeşitliliği gibi konularda danışmanlık hizmeti verilecek.

Proje sorumlusu Muhammed Karataş yeni başlatılan proje hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu proje Stuttgart ve çevresini kapsıyor. Tamamen Türk aileleri ve gençlerine yönelik bir proje. Türk ailelerini ve gençlerini meslek eğitimi bulma konusundan, genel eğitim konusuna kadar geniş bir yelpazede bilgilendireceğiz. Mevcut meslek eğitimi yapan gençlerin iş yerlerinde karşılaştıkları sorunlarında da danışmanlık vereceğiz. Özellikle henüz eğitim hayatına devam eden yedinci-sekizinci sınıf öğrencilerinden meslek eğitimi yapmak isteyenlere veya eğitimine devam etmek isteyenlere de destek vereceğiz. Hauptschule, Realschule ve Gymnasiumlar ile de işbirliği içine gireceğiz. Velileri Almanya’da eğitim sistemi, meslek eğitimi, meslek eğitimi yerini bulma yolları, meslek dalları, yardım eden kuruluşlar konularında doğru bir şekilde yönlendirmek istiyoruz."

Proje ile belli meslek dalları arasında sıkışıp kalmış olan gençlere farklı meslek dallarının var olduğunu ve o dallarda da meslek eğitimi alabileceklerini göstermek istediklerini kaydeden Karataş, gençlerin bazı sorunlar nedeniyle mesleklerini bırakmalarını da önleyeceklerini bildirdi.

Gençler ile birebir görüşme imkânı sunduklarını, veli toplantılarına da aileler ile birlikte gidebileceğini ifade eden Karataş, “2014 yılına Eylül ayına kadar hedefimiz 100 aileye ulaşıp, 60 öğrenciye meslek eğitimi yeri bulmak. Burada özellikle Türk işletmecilerine de büyük görevler düşüyor. Meslek öğrencisi arayan Türk işletmeleri mutlaka bizi arayıp aradıkları meslek öğrencisi profili için başvursun.” diye konuştu.

Karataş eyalette 2020 yılına kadar 240 bin kalifiye eleman açığı olacağını, bundan da en çok küçük ve orta ölçekli şirketlerin etkileneceğini sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P