Mesleki eğitimde gençler sabırsız

Almanya genelinde yapılan son araştırmalara göre meslek öğrenimi gören gençlerin yüzde 24,4'ü eğitimini yarıda kesiyor ve diplomasını almıyor.

GÜNCEL 28.01.2013, 12:36 28.01.2013, 12:47
Mesleki eğitimde gençler sabırsız

Almanya genelinde yapılan son araştırmalara göre meslek öğrenimi gören gençlerin yüzde 24,4'ü eğitimini yarıda kesiyor ve diplomasını almıyor. Federal Meslek Eğitimi Enstitüsü’nün (BiBB) 2011 yılına ait son verileri, bu oranın şimdiye kadar görülen en yüksek seviyeye tırmandığını gösterdi. Hemen sitemize giriş yap ve seç beğen Betmarino porno izle keyif al.

Garsonluk ya da nakliye personeli olmak üzere eğitim gören iki gençten biri öğrenimini tamamlamazken, aynı oran elektronik teknisyeni ya da banka çalışanı olmak için eğitim görenlerde yüzde 10'un altında kalıyor.

BiBB’nin hazırladığı “2013 Meslek Eğitimi Raporu” adlı araştırmaya göre 2011 yılında toplam 149 bin 760 meslek eğitimi sözleşmesi vaktinden önce feshedilmiş görünüyor.

İki Almanya’nın birleşmesinde bu yana meslek öğrenimini yarıda bırakan gençlerin sayısının artmasına hangi etkenlerin yol açtığını araştıran eğitim uzmanları, bu durumun bilhassa gençlerin yaş ortalamasıyla ilişkili olduğu sonucuna ulaştı.

Araştırmayı gerçekleştiren uzmanlar meslek öğrencilerinin yaşları ilerledikçe daha eleştirel olmaya başladığını ve daha fazlasını talep ettiğini, bu nedenle de yaş arttıkça öğrenimi yarıda bırakma oranının arttığına işaret etti.

ORANLAR SEKTÖRDEN SEKTÖRE DEĞİŞİYOR

Öte yandan uzmanlar yarıda bırakma oranlarının sektörden sektöre farklık arz ettiğine de dikkat çekiyor. Örneğin garsonluk ve nakliye personeli eğitimi alan her iki gençten biri öğrenimini tamamlamazken, bu oranın elektronik teknisyeni ya da banka personeli olmak üzere eğitim gören gençlerde yüzde 10'un altında kaldığı belirlendi.

BERLİN EN BAŞARISIZ EYALETLER ARASINDA

Meslek eğitimini yarıda kesenlerin sayısının eyaletten eyalete değiştiğini belirleyen uzmanlar, öğrenimini tamamlamayan gençlerde ilk sırada Mecklenburg Vorpommern ile Berlin’in yer aldığına işaret etti. Bu iki eyalette her üç çıraklık sözleşmesinden birinin yarıda kesildiği saptandı.

En başarılı meslek öğrencilerinin ise yüzde Baden Württemberg ve Bavyera eyaletlerinde olduğu belirlendi. Bu iki eyalette meslek eğitimini yarıda bırakma oranları yüzde 20’de kalıyor.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P