Aydın'da İstatistiki Bilgi Sistemi eğitim toplantısı yapıldı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelinde görev yapan personele yönelik ‘İstatistiki Bilgi Sistemi’ eğitim toplantısı yapıldı.

MESLEKİ EĞİTİM 09.02.2013, 17:33 10.02.2013, 16:36
Aydın'da İstatistiki Bilgi Sistemi eğitim toplantısı yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tarımsal fiyat istatistiklerinin tutulmasında görev alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü personeline yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya kralbet Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü, İl ve İlçe Müdürlüklerinden konu sorumlusu teknik personel katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal’ın ardında TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ ve TÜİK konu uzmanları tarafından istatistik çalışmaları konusunda bilgilendirme yapıldı. İnternet ortamında İstatistiki Bilgi Sisteminin (İBS) değiştirildiği ifade edilerek, yeni düzenlenen sistemin çalışması hakkında bilgiler verildi.

Eski sistemde standart olarak tüm ürünler yer almakta iken yeni sistemde ise sadece il ve ilçe sınırları içerisinde yetiştirilen ve İstatistiki Bilgi Sisteminde kayıtlı bulunan ürünlerin sistemde yazılı olacağı ve sadece bu ürünlerin fiyatlarının yazılabileceği belirtildi. İstatistik çalışmalarında karşılaşılan sorunlar, yapılması gerekenler ve çözüm önerileri tartışılarak toplantı sona erdi 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P