Ağrı'daki inşaat işçilerine eğitim verilecek

Ağrı Valiliği'nin koordinasyonun gerçekleşen projede inşaat işçilerine yönelik mesleki eğitim ve belgelendirme programı düzenlendi.

MESLEKİ EĞİTİM 29.01.2013, 15:24 30.01.2013, 13:27
Ağrı'daki inşaat işçilerine eğitim verilecek

Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı Valiliği koordinasyonunda Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, İŞKUR, Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle inşaat işçilerinin eğitime alınacağını belirtti.

Öncelikle eğitim verecek teknik personelin iki günlük bir seminere tabi tutulacağını vurgulayan Vali Tekinarslan, daha sonra ilk etapta 133 kişinin sınava alınacağı sıvacı, duvarcı, seramik kara kaplama, ısı yalıtımcısı, inşaat boyacısı mesleklerinde eğitimler gerçekleştirileceğini kaydetti. Sitemizin yüksek kalitede emekçi editörlerine güvenin.

Vali Tekinarslan, "Ağrı'nın gelişimi ve refah düzeyinin artması için gündeme almak istediğimiz hususlardan birisi de insan kaynaklarının gelişimidir. Tabi Ağrı'nın mevcut potansiyelini kullanıp daha sonra farklı alanları değerlendirmemiz gerekecek. Elimizde çok nitelikli olmayan ama çok dinamik bir nüfus potansiyeli var.

Ağrı insanının yaklaşık üçte biri öğrenci. Yüzde 50'si 20 yaşın altında, 70'i 30 yaşın altında bir nüfusa sahibiz. İş kollarında ve özellikle de inşaat sektöründe Ağrılı vatandaşlarımız emeklerini değerlendiriyorlar. Bu emeğin değerlendirilebilmesi için arz ile talebin uygun bir düzlemde buluşması lazım. Bizim gözlemlerimize göre; Ağrı'daki pek çok insanımızın usta çırak ilişkisi ile elde ettikleri bir beceri var. Bu becerinin ne kadarı gelişen teknolojiye ve malzemeye uygun olduğunu bilmiyoruz. Bu insanlarımızın birbirleriyle ne ölçüde rekabet edebildiklerini de bilmiyoruz. Acaba her yerden gelen sıvacı aynı nitelikte bilgi ve beceriye sahip mi bunu bilmiyoruz. İnşaat sektöründe ilkokul, ortaokul, liseyi bitiren ya da bitiremeyen tamamına yakın erkek bir potansiyel var. Ama bu insanlarımız kendilerinin hangi mesleğe sahip olduklarını ortaya koyabilecek herhangi bir belgeye de sahip değil. Dolayısıyla işçiyiz diyor.

İnşaat işçisiyiz demenin sosyal ve psikolojik bir sorunu da ortaya koyuyor. Kız istemeye gittiğinizde oğlunuz ne iş yapıyor sorusunun karşılığı inşaat işçisi olmamalı mesela. Tıpkı bir mühendis, bir doktor, bir tekniker gibi inşaat alanında iş yapan kişinin mesleki bir tanımı olmalı. Bu insanlarımız ben ısı yalıtım uzmanı, duvar ustası, kalıp ustası gibi tanımlarla belgelenen ve diğer mesleklerde olduğu gibi saygınlığı olan dünyanın her yerinde geçerliliği olan bir belgeye sahip olmalılar" diye konuştu.

Programa Vali Yardımcısı Rasim Belge, İntes Genel Sekreteri Necati Ersoy, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu, Kurum Müdürleri ve inşaat mühendisleri katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P