Eğitim-Bir-Sen’den şiddete tepki

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, eğitimde yaşanan sorun ve sıkıntıların şiddetle çözülemeyeceğini söyledi.

GÜNCEL 30.01.2013, 13:28 30.01.2013, 13:33
Eğitim-Bir-Sen’den şiddete tepki

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, eğitimde yaşanan sorun ve sıkıntıların şiddetle çözülemeyeceğini söyledi.


Yazılı bir açıklama yapan Bayram Güler, sendika olarak okullarda öğretmenlere karşı gösterilen şiddet olaylarını kınadıklarını vurguladı. Muş’ta görev yapan 5 bin 639 öğretmen ve 128 bin 281 öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini hatırlatan Güler, velilerin bilgilendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul sistemi bulunduğunu kaydetti. Mükemmel tasarım ve hard videolarıyla coşturuyor.

Güler, “Veli istediği zaman öğrencisinin sınavını takip edebilme imkânına sahip olmasına rağmen, ne hikmetse hep dönem sonu veya sene sonu karne değerlendirmelerine bakıp öğrencileri değerlendiriyor. Bu da hem veli hem öğrenci için değişik sakıntılara sebep olmaktadır. İlimizde maalesef bunun sonucu olaraktan okullarımızda öğrencilerimizin karne aldığı gün bir öğretmenimiz öğrenci ve velinin şiddetine maruz kamışlardır. Velimizde maalesef bir kamu görevlisi olması bizler için daha düşündürücü ve üzücü olmuştur. Bu olayı Muş Eğitim Bir-Sen olarak şiddetle kınıyoruz. Bilgi üreten öğretmenlerimize şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bizim inancımız ve zihniyetimiz gereği ‘bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ anlayışı varken nasıl öğretmene karşı şiddet kullanılır?” diye konuştu.
Çocuğun karnesinin anne ve babaların da karnesi olduğu gibi aynı zamanda okulun karnesi olduğunu belirten Güler, “Karne, öğretmenlerin karnesidir, okuldaki memurun ve diğer görevlilerin karnesidir, ailedeki diğer fertlerin karnesidir, öğrencinin okul dışı birlikte zaman geçirdiği arkadaşlarının karnesidir. Kısaca bu karne öğrenci ile ilgisi olan herkesin ve hepimizin karnesidir.

Eğer çocuğunuzda başarısızlık varsa yapılması gereken en önemli şey birlikte oturup önce sorunun kaynağını tespit etmek gerekir. Sorunu doğru tespit edersek, çözümü çok daha kolay ve çabuk olur. Yarıyıl tatili ve ara karneler, çocuklarımızın ders başarısını tekrar gözden geçirme ve bir durum değerlendirmesi yapma adına bize bir fırsat sunar” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P