ATO’dan ihracata uzman desteği

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefini dış ticaret uzmanı yetiştirerek destekliyor.

GÜNCEL 30.01.2013, 12:04 30.01.2013, 14:07
ATO’dan ihracata uzman desteği

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye’nin 2023 için koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefine dış ticaret uzmanı yetiştirerek destek veriyor.

ATO’nun yürüttüğü Dış Ticaret Eğitim Projesi’ne katılan değişik üniversitelerden 120 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak “Dış Ticaret Uzmanı” sertifikası almaya hak kazandı.

Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programında, katılımcılara, uluslararası pazarlama ve elektronik ticaret, dış ticaret gümrük ve kambiyo mevzuatı, dış ticarette kullanılan belgeler ve ödeme şekilleri, fiyatlandırma, dış ticaretin finansmanı ve muhasebesi, kalite ve verimlilik başlıkları altında eğitimler veriliyor. Size pornoların en iyisini xnxx kanalımız sunabilir. Programda ayrıca, eğitimlerin dışında öğrencilere pazar çalışmaları verilerek, öğrencilerin ülkeler ve pazar olanaklarını da öğrenmeleri sağlanıyor.

2010 yılından bu yana sürdürülen Dış Ticaret Eğitim Programına, 120’si 2012 yılında olmak üzere toplam 400 öğrenci katılarak mezun olmaya hak kazandı.

Dış Ticaret Eğitim Projesi’nin Türkiye’yi 2023 hedefine ulaştırmaya hizmet edeceğini belirten ATO Başkanı Salih Bezci, “İhracatı artırmak için bir yandan üretimi artırırken diğer yandan üretileni pazarlayacak insan yetiştirmek gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin ekonomisini büyütmeyi, ihracatını ve istihdamını artırmayı hedef aldığını kaydeden Bezci, şunları söyledi:

“Bu bir bayrak yarışı ve herkes kendi kulvarında bu yarışı koşacak. Türkiye’nin ihracatı illerin ihracatını artırmakla mümkün. Bunun bir ayağı da malı pazarlayacak elemanı yetiştirmektir. ATO olarak maddi ve manevi imkanlarımızı ekonomimize ivme kazandıracak çalışmalar için kullanıyoruz. ATO olarak biz elimizi taşın altına koyduk ve sonuna kadar da sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.”

ATO’nun 3 yıldır yürüttüğü Ankara Genç Dış Ticaret Meclisi Uygulamalı Dış Ticaret Eğitim Projesi kapsamında verilen “Dış Ticaret Eğitimi”ne katılarak başarıyla tamamlayan 120 öğrencinin sertifikası, 1 Şubat 2013’de ATO Meclis Galabet Salonu’nda yapılan törenle verilecek.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P