Samsun'da kadın sağlığı bilinçlendiriliyor

Samsun Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy tarafından koordine edilen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ bilgilendirme toplantıları sürüyor.

KARİYER VE YAŞAM 07.01.2013, 18:10 07.01.2013, 18:40
Samsun'da kadın sağlığı bilinçlendiriliyor

Samsun Bahsegel Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy tarafından koordine edilen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ bilgilendirme toplantıları sürüyor.


Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) kamu çalışanlarına meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve diğer kanser türleri gibi kadın sağlığı hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirme toplantısı öncesi konuşma yapan Hülya Aksoy, “Kadın sağlıklı olmalı ki evine, eşine, çocuklarına ve kendine çok daha faydalı olabilsin. Biz kadınlar çok fedakar insanlarız. Evimizi ve işimizi öncelikli görürüz ve kendimizi ihmal ederiz. Dolayısıyla biz sağlıklı olacağız ki bu yaptığımız işleri çok daha rahatlıkla yapabilelim. Bizim burada size göstermek istediğimiz konu, kadının kendi sağlığını ilgilendiren ve ölümle en sık görülen kanser türleri arasında yer alan meme kanseri konusunda sizi bilinçlendirmek istiyoruz.

Meme kanseri özellikle kendi kendinize meme muayenesi yaptığınız sürece bizi tehdit etmiyor ve erken teşhis edilme şansı bırakıyor. Dolayısıyla kendi kendinize meme muayenesini aylık olarak rutin yapmak durumundayız. Çünkü oluşabilecek en ufak bir değişikliği fark etme şansımız olacak. Buda bizim için erken teşhis demektir. Burada öğrendiklerini aylık rutin olarak meme muayenenizi yaparak uygulayın ve kendinizi ihmal etmeyin” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:50
Öğle 13:06
İkindi 16:58
Akşam 20:12
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P