KidZania İstanbul’a geliyor

Çocukları eğlendirerek geleceğe hazırlamayı amaçlayan ‘Kidzania’nın bir benzeri bu yılın sonuna doğru İstanbul’da açılacak.

KARİYER VE YAŞAM 15.02.2013, 07:55 15.02.2013, 12:29

İstanbul'da itfaiyecilik, pilotluk, doktorluk gibi meslekleri yapan çocuklar para da kazanacak.

Akkök, Doğu Batı Grubu, Yıldız Holding ve Sinpaş tarafından İstanbul Acıbadem’de inşa edilen Akasya projesi, çocukları eğlendirirken eğitmeyi hedefleyen ‘Kidzania’ için de gün sayıyor.

8 ülkede faaliyette 

Meksika çıkışlı bir proje olan ve 8 ülkede 11 şehirde faaliyet gösteren Kidzania, güncel hayatın bir şehir havasında çocuklar için kurgulanmış halini yansıtıyor.

Bankadan hastaneye, bisküvi üreten fabrikadan itfaiyeye, günlük gazeteden tiyatroya kadar 67 aktivite alanında 90’dan fazla etkinliğin yer aldığı şehir, çocukların kendi başlarına üretim yapmalarını, dişçi ya da itfaiyeci olmalarını, üniversite eğitimi almalarını, F1 pistinde yarışmalarını sağlıyor.

4-14 yaş grubu çocukların alındığı şehre 8 yaşından büyük çocukların ebeveynleri kabul edilmiyor.
Kendi parası var 

‘Kidzos’ adında kendine ait parası da olan şehre sadece uçakla ulaşılıyor. Çocuklara, her aktivite alanında önce züpervizör olarak adlandırılan abi ve ablalar tarafından kısa eğitimler veriliyor ve sonra işleri onların yapması sağlanıyor. Çocuklar üretim alanlarında ya da kasiyer, doktor olarak çalıştıklarında para da kazanabiliyor. Aktiviteler 15-20 dakika sürüyor. Bu paraları şehirdeki bankaya yatırıp tasarruf etmeleri de mümkün.

Milli Eğitim’e başvuru 

8 bin metrekarelik kendi projelerini Dubai’daki örnek üzerinden anlatan Genel Müdür Lara Sayınsoy Dorner, Japonya’da bir çocuğun yılboyu bu şehrin içinde kazandığı ve biriktirdiği Kidzos’larla Play Station alabildiğini söyledi.

Türkiye’deki parka 40 lira karşılığı Kidzos’la girilmesini planladıklarını söyleyen Dorner, çocukların çalıştıkları aktivitelerin her kralbet giriş birinden 15 Kidzos’a kadar kazanabileceğini belirtti.

Japonya’da sistemin eğitim bakanlığı tarafından desteklendiğini açıklayan Dorner, proje olgunlaştıktan sonra tavsiye edilen yerler listesine girmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuracaklarını vurguladı


Yatırım bedeli 20 milyon dolar

Projenin büyüklüğünü 20 milyon dolar olarak açıklayan Akkök Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Raif Ali Dinçkök, Türkiye’de Kidzania sayısını artırabileceklerini söyledi. Aktivite alanları için Türk şirketleriyle görüştüklerini ifade eden Dinçkök, sporsonların bu alanlarda kendi isimlerini kullanabildiğini anlattı.

Doğu Batı Grubu Proje Koordinatörü Meral Kaneti Molinas da şehrin Eylül 2013’te açılacağını duyurdu. Projede 350-450 kişi istihdam edilecek. 


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P