Minik Kardelenler SODES kapsamında, kayak ile tanıştı

Bayburt 21 Şubat Kayak Spor Kulübü Minik Kardelenler SODES Projesi kapsamında 2013 yılı minik kursiyerleri kayak ile tanıştırdı.

EĞİTİM 15.02.2013, 09:30 15.02.2013, 12:57
Minik Kardelenler SODES kapsamında, kayak ile tanıştı

Bayburt 21 Şubat Kayak Kulübü'nce yürütülen "Minik Kardelenler" projesi kapsamında 50 çocuğa kayak öğretiliyor.

Kulüp Başkanı ve kayak kralbet antrenörü Zeki Şipal, yaptığı açıklamada, kulüp olarak kentte 5 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında geçen yıl "Minik Kardelenler" projesi başlattıklarını ifade eden Şipal, "Projeyle kentte kayak sporunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Geçen yıl 35 öğrencimize kayak eğitimi verdik. Bu öğrencilerden 18'i başarılı oldu ve lisans aldı. Ocak ayında Bayburt'ta yapılan il birinciliği müsabakalarına katıldılar.

18 öğrencimizden 6'sı dereceye girerek Erzurum'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Yine bu 6 sporcumuz bu ay sonunda Bursa'da yapılacak ikinci etap Türkiye Şampiyonası müsabakalarına katılacak" dedi.

Yetiştirdikleri sporcuların yarışmalarda derece yapmasının en büyük arzuları olduğunu dile getiren Şipal, "Geçen yıl başlattığımız projenin başarılı olması projeyi bu sene devam ettirmemizi sağladı. Bu yıl yaşları 7 ile 15 arasındaki 50 öğrenciye, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde eğitim veriyoruz. Kulübümüzün maddi gücü kısıtlı olduğu için sporcularımızın malzemelerini SODES programından karşılıyoruz. İnanıyorum ki bunların içerisinden 20 civarında öğrencimiz başarılı olacak. Böylece yılın uzun bir dönemini kış şartlarında geçiren ilimizde kayak sporcusu sayısını artırmış olacağız" diye konuştu.

Kayak eğitimi için özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını seçtiklerini dile getiren Şipal, "Özellikle Bayburtlu ailelerin çocuklarını tercih ediyoruz. Başka ilden gelmiş memur çocuklarını alıyorsunuz, emek veriyorsunuz, çocuk istediğiniz düzeye geldiğinde aile tayin olup Bayburt'tan ayrılıyor. Bunların çoğu gittiği yerlerde kayak yapma imkanı bulamıyor. Onun için bu kritere önem veriyoruz" dedi.

Zeki Şipal, projenin bu yıl 10 Nisan'a kadar devam edeceğini, Valilik tarafından kabul edilmesi durumunda projeyi gelecek yıl da gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Kayak Milli Takımı'nda şu anda Bayburt'tan 2 sporcu bulunduğunu da belirten Şipal, "Sporcu sayısını daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz. Gayemiz geleceğin sporcularını yetiştirmek ve milli takıma Bayburt'tan en az 5 sporcu gönderebilmek. Nüfusu 75 bin dolayındaki bir ilden milli takıma 1 sporcu da versek bu bizim için büyük başarıdır" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P