MBA yapmanın adresi Amerika ve Kanada

Amerika ve Kanadadaki MBA programlarından alınan prestijli diploma o dalda profesyonelleştiğinizin ve iyi düzeyde İngilizce bildiğinizin kanıtını oluşturuyor.

YURTDIŞI EĞİTİM 02.11.2012, 11:32 02.11.2012, 11:35
MBA yapmanın adresi Amerika ve Kanada

Amerika ve Kanadadaki MBA programlarından alınan prestijli diploma o dalda profesyonelleştiğinizin ve iyi düzeyde İngilizce bildiğinizin kanıtını oluşturuyor.

Ayrıca mezun olan öğrencinin diploması sadece Türkiyede değil aynı zamanda Amerika, Kanada ve İngilterenin yanı sıra tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde de tanınıyor.

Amerika ve Kanadada Master Eğitimi

Ülkemizden Amerika ve Kanadaya eğitim amaçlı giden Türk öğrencilerin yaklaşık yüzde 60ı yüksek lisans ve doktora programlarına Bahsegel gidiyor. Bu öğrencilerin de en çok tercih ettikleri bölümler işletme ve mühendislikle ilgili bölümler. 

Eğitim süresi ve maliyetler

Amerika ve Kanadada yüksek lisans eğitimi genellikle 2 yıl sürüyor. Eğitim danışmanları Amerika veya Kanadada yüksek lisans eğitimi almanın maliyetinin, Türkiyedeki vakıf üniversitelerinin maliyetlerine çok yakın olduğunu söylüyor! Armada Grandee Eğitim Programları Müdürü Pelin Oğuz Erşanın verdiği bilgiye göre; yurtdışında master yapmak sanıldığı kadar pahalı değil! Amerika ve Kanadada üniversitelerin yıllık eğitim ücretleri üniversite türüne, bölge ve eyaletlere göre önemli oranda değişiklik gösteriyor. Standart bir Kanada üniversitesinde yıllık eğitim ücretinizi 12,000$, yine standart bir Amerikan üniversitesinde yıllık eğitim ücretinizi ortalama 15,000$ olarak düşünülebilirsiniz. Her iki ülkede de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yasal part-time çalışma izni veriliyor. Bu sayede öğrenciler cep harçlıklarını ve diğer giderlerini karşılayabiliyorlar.

MBA yapmak için neden Amerika ve Kanada tercih ediliyor?

Amerika ve Kanadada bir yüksek lisans programından mezun olmak; sağladığı iyi eğitim, yurtdışı tecrübesi, kazandırdığı kültürel birikim ve toplum tarafından kabul gören prestijli bir diploma kişiye sosyal statü açısından çok şey kazandırır. Amerika ve Kanadadan mezun olan öğrenci, 2 yılın sonunda elde ettiği prestijli bir diploma, çok iyi derecede en az bir yabancı dil, 2-3 yıllık iş tecrübesi gibi özellikleri sayesinde iyi işlere kabul edilerek, iş hayatında kolay yükselerek daha iyi pozisyonlara gelir ve çok daha yüksek bir gelir düzeyine sahip olur.

Mezuniyet sonrası global şirketlerde kariyer fırsatı!

Mezuniyet sonrası ise Kanadada yüksek lisans mezunu olan her yabancı öğrenciye 3 yıla kadar çalışma ve oturum izni verilirken, Amerikada ise 1 yıl çalışma ve oturma izni veriliyor. Bu ülkelerin üniversitelerden mezun olan yabancılara verdiği çalışma izni sayesinde ülkenin lider şirketlerinin yanı sıra global şirketlerde de çalışma fırsatını yakalayarak kariyer yaşantınıza güzel bir başlangıç yapmış olursunuz. 

Kanada ve Amerikada yaşam maliyetleri

Amerika ve Kanadada aylık konaklama 500$ civarında ve aylık yeme-içme giderleri de ortalama 300$ tutuyor. Ulaşım için de yaklaşık 50$-100$ cebinizden çıkabilir. Diğer olası giderler ise 100$ civarında seyrediyor. Toplam bütün giderler hesaplandığında aylık 1000$ gibi bir yaşam maliyeti ortaya çıkıyor.

Yurtdışı Yüksek Lisans Programına Armada Grandee Güvencesiyle Kaydolun!

Armada Grandee, Amerika ve Kanadada yüksek lisans programları için danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunuyor. Bu kapsamda bütçe ve hedeflerinize uygun bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke, üniversite ve bölüm tespiti yapıyor. Amerika ve Kanadada yüksek lisans programına katılmaya kesin olarak karar verdiğinizde ise, yüksek lisans başvuru ve kabul süreci yönetimi ve vize başvuru süreci yönetimini sizin için gerçekleştiriyor. Siz yurt dışındayken havaalanında karşılama ve transfer, konaklama bulma ve yerleştirme, şehir ve üniversite oryantasyonu, üniversite kayıt yenileme işlemleri ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği gibi hizmetleri lokal servis sağlayıcılar ile sunuyor
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P