TOBB Çorum OSB'ye meslek lisesi yapacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hükümet olarak bütçeden en fazla ödeneği eğitime ayırdıklarını belirtti.

MESLEKİ EĞİTİM 22.01.2013, 20:36 30.01.2013, 18:40
TOBB Çorum OSB'ye meslek lisesi yapacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hükümet olarak bütçeden en fazla ödeneği eğitime ayırdıklarını belirterek, "Çünkü bilgi çağın en önemli gücüdür. Bilgide donanımda insanların güçlü olması Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemlidir. Türkiye hem hükümetiyle hem sivil toplum örgütleri hem de meslek odalarıyla bu konuda büyük bir duyarlılık içerisindedir. Peki ya size izlemeye doyamayacağınız pek çok videolarımız var desek." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için TOBB'da protokol imzalandı. Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu tür protokol törenlerinin, aynı zamanda güzel bir yatırımın başlangıcı olduğunu söyledi. Hükümetleri döneminde en fazla yatırımın ve bütçeden en fazla kaynağın eğitime ayrıldığını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Çünkü bilgi çağın en önemli gücüdür. Bilgili, donanımlı insanların var olması Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli ve vazgeçilmez bir alandır. Türkiye hem hükümetiyle hem sivil toplum örgütleri hem de meslek odalarıyla bu konuda büyük bir duyarlılık içerisindedir. Çorum'daki bu eğitim yatırımıyla ilgili de çok şey söylenebilir. Hem meslek lisesi olması hem de Osb'nin içerisine kurulması çok faydalı olacaktır."

Türk özel sektörünün bütün katmanlarıyla, bu tür hayır kurumlarının gerçekleşmesini sağlayacak bütçeler oluşturduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, "Bu tür işlerde her bir insanın, her bir müteşebbisin katkısı vardır. Siz bunları görürsünüz, aramızdadırlar. Kimi tüccardır, kimi sanayicidir kimi esnaftır. İşte onların katkılarıyla buralarda biriken paralar, yine bu eğitim müesseselerinin yaptırılmasında geriye dönüyor. Böyle bir dönüşüm var. Onun kıymetini bilmeniz gerekir." diye konuştu. Bakan Yazıcı, okul yapımına katkı sağlayan başta TOBB olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Çorum'un kendileri için çok önemli bir il olduğunu belirterek, Çorum'un Anadolu sanayisinin başkentlerinde birisi olduğuna dikkat çekti. Geniş bir yelpazede üretim yapma becerisine sahip olmanın, gerçekten büyük bir zenginlik olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bakın yeni teşvik sistemine göre Çorum 4. bölgede iken, üç saatlik mesafede aynı alanda pek çok tesise sahip Ankara 1. bölgede. Şu anda Çorum'da yatırım yapmak Ankara'da yatırım yapmaktan daha karlı hale gelmiş durumda. Çorumlu sanayicinin yeni ortamda bu durumu avantaja çevirmek için mutlaka yapması gerekenler var. Geleneksel sektörleri koruyarak daha nitelikli üretim yapmanın yolu mutlaka bulunmalı. Bu arayış Çorum için ortaya konmalı diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ MESLEKSİZLİK

Türkiye'nin en büyük sorununun mesleksizlik olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ben bunu her ortamda üstüne basa basa söylüyorum. Ne iş yaparsın sorunun cevabı, 'her işi yaparım' olduğu sürece kaliteli üretim yapamayız. İnsanımızı yücelttiğimiz ölçüde ülkemizin değerini artırabiliriz." dedi. TOBB olarak 'en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır' anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkenin hayallerinin, hedeflerinin, gerçeklerinin sınırını eğitimli insanları belirler. 10'lar kulübünün anahtarı, kaliteli eğitim, kaliteli insan, kaliteli üretimden geçiyor. Çünkü yüksek teknoloji üretmek için, yüksek eğitime sahip olmak zorundayız. İşte bunun için duraksamadan eğitim yatırımlarını yapmak zorundayız. İşte biz TOBB olarak bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Bu zihniyet çerçevesinde illerimizin mevcut potansiyellerine göre; orada yaşayan insanların beşeri altyapısını güçlendirmek istiyoruz."

-ÇORUM VALİSİ BAŞKÖY-

Çorum Valisi Sabri Başköy de Çorum iş dünyasının ve kendilerinin büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, "Heyecanımızın sebebi de kalifiye işçi bulunması konusunda yaşadığımız sıkıntının bu okul sayesinde giderileceğine olan inançlarımızdır. Katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra TOBB ile olan birlikteliğimiz devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çorum Osb'ye kurulacak 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü imzalandı. Protokol, Bakan Yazıcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Vali Başköy, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı ile Çorum'daki Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ile Ticaret Borsası Başkanları tarafından imzalandı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P