Ereğli’de Gönüllü İtfaiyecilik 4. Etap Eğitimleri Sürüyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde açılan gönüllü itfaiyecilik kursu 4. etap eğitimlerinin sürdüğü belirtildi.

MESLEKİ EĞİTİM 07.01.2013, 16:22 08.01.2013, 17:24
Ereğli’de Gönüllü İtfaiyecilik 4. Etap Eğitimleri Sürüyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde açılan gönüllü itfaiyecilik kursu 4. etap eğitimlerinin sürdüğü belirtildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Büyükşehir belediyeleri bünyesinde gerçekleştirilen gönüllü itfaiyeci eğitimlerine ilçeden yoğun talep olduğunu söyledi. İtfaiye müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında 4. etap kursiyerlerinin eğitimlerinin sürdüğünü belirten Ateş, Eğitimlere katılmak için Zonguldak dışından ısrarlı talepler de olduğunu ve eğitimlerin Zonguldak Merkez ilçede verilmesinin planlandığını belirterek, “2010 yılında başlamış olduğumuz gönüllü itfaiyecilik eğitimine, 2013’ün ilk haftasında 4 grupla devam ediyoruz. 4. Grup itfaiyecilerimizi, yangın, doğal afetler, trafik kazaları, kimyasallar, ilkyardım ve ip bağlama teknikleri, arama kurtarma konularında teorik olarak eğittik. Yaklaşık altı hafta da bu sürecek. Altı haftanın sonucunda bir gönüllü itfaiyecilik sınavı yapılacak, bunu kazananlar gönüllü itfaiyeci olacak. Bunu yaparken hedefimiz, Ereğli ilçemiz, 5 tane beldemiz ve çevre illerimizde oluşabilecek, trafik kazaları, yangınlar, tabii afetler gibi olaylarda itfaiye personelimiz ve gönüllü itfaiyecilerimizle birlikte profesyonel bir ekip oluşturup kısa sürede can ve mal kaybını önlemiş olacağız. Bunun daha önceki dönemlerde yaşanan yangınlarda yararını gördük” dedi.

2013 yılında yapılacak projeler ile ilgili bilgiler veren Ateş, “Müdürlük olarak yeni bir proje gerçekleştirdik. Tüm personelimize olay yeri inceleme, patlayıcılar ve kimyasallar üzerine eğitim verdik. Hocalarımızdan aldığımız sertifikalarımızla, bilimsel olarak yangına yaklaşmayı öğrendik.

Yeni bir projemiz de wapmesaj projesi, daha önce personelimiz ve gönüllülerimize ulaşmak için telefonu kullanıyorduk. Bu da bir kişiyi aramak yaklaşık 15 saniye, olay yerini anlatmak derken yarım saati bulan bir süre geçiyordu. Tek mesaj üzerinden yaklaşık 150 kişiye personelimiz ve gönüllü itfaiyecilere, 15 saniyede ulaşıp, olay yerinin adresini verip, kısa sürede ulaşmayı hedefledik” diye konuştu.

Şu ana kadar gerçekleştirilen 3 dönem eğitimde 76 kişinin Gönüllü İtfaiyeci olduğunu belirten Ateş, şunları söyledi: Yeni grubumuzda 23 kişi var. Bu hafta sınavların olması nedeniyle mevcudumuz bugün az. Yaklaşık 20 kişinin Güvenilir Bahis Siteleri de bu gruptan mezun olacağını düşünüyorum. Ereğli’nin yanı sıra Alaplı ve Zonguldak’tan gelen arkadaşlarımız var. Zonguldak’tan da bir talep aldık. Gönüllü itfaiyecilik kurslarını orada da yapabilir misiniz dediler. Uygulama sahamızda olmak koşuluyla dersleri orada da verebileceğimizi söyledik. Değişik yerlerden de gelen arkadaşlarımız var”

Öte yandan 4. etap eğitimlerinde gönüllü itfaiyecilerin dersler kapsamında, yangın, doğal afetler, kazalar, kimyasallar, ilkyardım, ip bağlama ve arama kurtarma disiplinlerinde verilen teorik eğitimin yanı sıra, uygulamalı eğitimlerin de verilediği altı haftayı kapsayan eğitimlerin ardından kursiyerler sınava tabi tutulacağı, sınavı geçenlere ise Gönüllü İtfaiyeci Sertifikası verileceği belirtildi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P