Engelli vatandaşlar için meslek eğitimi

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde düzenlenen kurslar, vatandaşları meslek sahibi yapıyor.

MESLEKİ EĞİTİM 31.01.2013, 08:55 31.01.2013, 12:02
Engelli vatandaşlar için meslek eğitimi

Çukurova Kalkınma Ajansı destekleri ve Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği’nin yürüttüğü ‘Mesleğim Umudum Projesi’ Mehmet Akif Kültür Evin’de devam ediyor.betvole bonuslar ile betvole sitesinin farklı olma sebebini net anlamak kolay.

Kursiyerleri ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan çalışmaları yerinde gördü. Kursiyerler kendi yaptıkları ürünlerden bazılarını Başkan Çelikcan’a hediye etti. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinden başarılı sonuçlar ortaya çıktığını belirten Başkan Çelikcan, “Bölgemizde göçle gelen engelli kadınlara yönelik mesleki eğitim ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla https://www.slotoyunlari.org yürütülen projemiz Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde faaliyete başlamış durumda. 50 engelli kadının katılım gösterdiği kursta, kadınlara uzman deneme bonusu hocalar eşliğinde hazır giyim eğitimi ve trikotaj eğitimi veriliyor. Kurs sonunda kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Aynı zamanda kurstan mezun olan 5 engellinin istihdamı sağlanacak." dedi.

Proje kapsamında 40 tekstil makinesinin bulunduğu örgü ve hazır giyim atölyesi kurduklarını ifade eden Çelikcan, “Ben buraya gelen bütün arkadaşlarımızı ve hocalarımızı kutluyorum. Yüreğir’deki 10 kültür evimizde de bütün engelli vatandaşlarımıza eğitim vermenin kıvancı içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Duygu Sezginer de engellilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P