Çiftçilere kivi budama,seracılık ve ekoturizm eğitimi

Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) tarafından dernek üyesi çiftçilere kivi budama, seracılık ve ekoturizm konularında eğitim verildi.

MESLEKİ EĞİTİM 28.01.2013, 13:22 28.01.2013, 18:26
Çiftçilere kivi budama,seracılık ve ekoturizm eğitimi

Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) tarafından dernek üyesi çiftçilere kivi budama, seracılık ve ekoturizm konularında eğitim verildi.  Keyifle izlenecek pek çok prof videolarını ücretsiz izleyin.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, eğitim programı hakkında bilgiler verildi. Açıklamada, eğitim programına 15 çiftçinin katıldığı belirtilerek, "Önümüzdeki bahara hazırlık olması amacı ile kivi bahçelerinde budama ve sulama konularında pratik olarak öğretilmesi amacı ile İlyas Bayraktar'a ait yaklaşık 6 dekar kivi bahçesinde uygulama yapılmıştır. Seracılık ve kışlık sebze yetiştirilmesi konularında ise Ali Ayar’a ait 3 dekar kapalı sera alanı gezilerek uygulamalar hakkında bilgi alınmış ve Giresun'da sera alanlarının çoğaltılması konusu vurgulanmıştır. Bir günlük program kapsamında yapılan eğitim ve pratik çalışmanın son durağı ise Bulancak İnece Köyü Tarımsal Kalkınma Köyü olmuş, kooperatif başkanından ekoturizm projesinin uygulamaları hakkında bilgi alınmıştır.” denildi.

Derneğin devlet ile halk arasında köprü olmaya devam edeceğine işaret edilen açıklamada, “Sivil toplum kuruluşları bulunduğu ülkelerin lokomotifidir. Giresun ilinde de derneğimiz bu bilinçle çalışacaklarını sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P