Sınavdır Geçer Konferansları'nın ilki Sakarya'da gerçekleşti

Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olan Okan Üniversitesi, “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”nın ilkini Sakarya’da gerçekleştirdi.

KARİYER VE YAŞAM 19.11.2012, 09:25 19.11.2012, 09:32
Sınavdır Geçer Konferansları'nın ilki Sakarya'da gerçekleşti

Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine en uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olan Okan Üniversitesi, “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”nın ilkini Sakarya’da gerçekleştirdi.

Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin, Sakarya’daki 10 farklı liseden gelen yaklaşık Betmatik 500 öğrenciye üniversite, sınav, gelecek, meslek ve yaşam tercihleri konularında yol gösterip tüm merak edilen sorulara yanıt verdi.

Uzman akademik kadrosuyla öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, eğitime çağdaş yaklaşımı ile dünyada ve Türkiye’de pek çok araştırmaya öncülük eden Okan Üniversitesi, mevcut öğrencilerinin yanında zorlu sınav maratonuna hazırlanan üniversite adaylarını da yalnız bırakmıyor. “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”nın ilki 15 Kasım 2012 Perşembe günü Sakarya’daki AFA Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sakaryalı öğrencilerle buluşan Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin, üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduğunu belirleyemeyeceğini belirterek sunumuna başladı. Her yıl üniversite sınavına yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin girdiğini ve öğrencilerin neredeyse tamamının sınava ciddi bir şekilde hazırlandığını söylediğini belirten Şirin, “En büyük sorunumuz ‘mış’ gibi yapmak. Hazırlanıyormuş gibi yapıyoruz. Çoğu öğrenci dikkatini verip zamanını çok iyi kullanmıyor. Asla zaman planı yapmayın. İş planı yapıp elinizdeki zamana o işleri sığdırın. O zaman daha programlı olacaksınız” dedi. 

“Dünyanız hayalleriniz kadardır”
Hayatın tüm insanlara verilmiş bir armağan olduğunu belirten Servet Gülsün Şirin, öğrencilere seslenerek “Kendi yeteneklerinizi keşfedin. Hepinizin elinde eşit bir zaman var. Onu iyi kullanırsanız hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Dünyanız hayalleriniz kadardır. Büyük hayaller kurarsanız büyük dünyalara sahip olursunuz. Hemen şimdi hayal kurun. Ertelemeyin, geç kalmayın” diye konuştu. Anne ve babaların kendi hayatlarında yaptıkları hatalardan ders çıkardıklarını ve çocuklarının da bu hataları yapmamalarını istediğini belirten Şirin, “Ben istediğim mesleği yapıyorum. Bu yüzden çok mutluyum. Burada, sizin gözünüzün içine bakmak ve gözünüzdeki ışığı görebilmek benim için çok değerli” dedi. Başarılı olmak, sınavları kazanmak ve istediği mesleği yapmaktan daha büyük bir amaç olduğunu belirten Şirin, “Asıl amaç, iyi bir insan olmak. İyi bir insan olun, kimseyi incitmeden yaşamayı öğrenin” diye konuştu. 

Servet Gülsün Şirin’in konuşması öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Şirin’in sahneye davet ettiği Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey ise “Herkesin önündeki engel, onun önündeki en büyük engeldir. Sizin için de üniversite sınavı en büyük engel” dedi. İstediği mesleği yaptığı için çok mutlu olduğunu belirten Karacabey, “Eğer sevdiğiniz mesleği yaparsanız başarılı olmanızın önünde bir engel yok. İşimi severek yaptığım için sosyal hayatımda da mutluyum” dedi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduğunu belirten Karacabey, “Daha sonra mezun olduğum üniversitede akademik kariyerime başladım. 20 yıldan daha fazla zaman geçirdiğim üniversiteden ayrılıp Okan Üniversitesi’ne geldim. Burayı tercih etmemdeki en büyük nedenler akademik kadrosu ve kampüsüydü. Örneğin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, Türkiye’nin yaşayan en önemli iktisatçılarından biri. Kampüs ise girdiğinizde çıkmak istemeyeceğiniz, tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilen bir kampüs” diye konuştu. Konuşmaların ardından Sakaryalı öğrenciler Prof. Dr. Argun Karacabey ve Servet Gülsün Şirin’e çiçek verdi. Konferans, interaktif olarak ve tüm öğrencilerin cep telefonlarıyla katıldığı bilgi yarışması ile sona erdi. Soruları en hızlı ve doğru yanıtlayan Sakarya Anadolu Lisesi öğrencisi Musab Ersoy akıllı cep telefonu ödülünün sahibi oldu. 

“Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları” Sakarya’nın ardından 14 ilde daha düzenlenecek. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P