Gaziantep'de sanat ve eğitim atağı

Gaziantep'de gerçekleştirilecek etkinlikler sanat ve eğitim alanında önemli katkılar sağlayacak.

KARİYER VE YAŞAM 03.11.2012, 11:39 03.11.2012, 11:46
Gaziantep'de sanat ve eğitim atağı

Şehitkâmil Kaymakamlığı ve İLESAM Gaziantep Şubesi işbirliği ile gerçekleştireceği çocuk ve gençlere yönelik “Resim ve Karükatür Sergisi”, “Çocuk Eğitimi-Çocuk Edebiyatı Paneli” GAÜN’de ve 6 lisede verilecek konferanslarla gerçekleştirilecek.


5 Kasım 2012 Pazartesi günü İl Halk Kütüphanesi Çok Amaçlı Salonda saat 16.00’da açılışı yapılacak olan karma resim sergisinde 40’a yakın ressamın eserlerinin sergilenecek.
İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar, “Katılımcılardan Mehmet Başbuğ gibi uluslararası üne sahip olanların yanı sıra Osman Altıntaş (GESAM Genel Başkanı), Pelin Avşar, Fatih Başbuğ, Selcen Çelik, Zühal Başbuğ, Öner Çağlar, Savaş Kurtuluş Çevik, Çiğdem Doğan, Atilla ve Gamze Döl, Mehmet Ali Eroğlu, Yusuf Metin İnce, Nalan Okan Akın, Özcan Özkarakoç, Hülya Sezgin, Savaş Simitli, H.Ege Soylu, Hakkı Uslu, Rabia Ünlü, Oğuz Yurttadur gibi çok sayıda önemli sanatçının eserleri yer alacak” şeklinde konuştu. 
Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, sergiye dair yayınlattığı takdim yazısında, Gaziantep’in yani şehrimizin başardığı sanayi, ticarettin yanı sıra dünden bugüne gelecek kuşaklara sunulan tarihi ve kültürel değerlere işaret etmiş; vazgeçilmezlerimizden olan toplum huzuru ve barışı ile karşılıklı sevgi, saygı ve bağlılığımız açısından sanat bu ideallerin kanadı olarak tasvir edebileceğini ifade etmektedir. 
6 Kasım 2012, Salı günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde saat 13.30’da “Çocuk Eğitimi ve Çocuk Edebiyatı” paneli düzenleneceğini söyleyen Muhittin Arar, “Eğitim Panelinde alanında yetkin, bilim ve eğitim insanları katılacaktır.

Dr. Lütfi Şehsuvaroğlu (TYB ve Avrasya Y.B. eski yöneticilerinden), Doç. Fatih Başbuğ, Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel, Ergün Hamzadayı, Erman Topbaş, Zeki Gürel, Eğit. Yazar Nazmi Şimşek, Üzeyir Gündüz (Çocuk Edebiyatçılar Birliği Başkanı) birer konuşma yapacağı paneli Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel yönetecektir” diyerek, Sayın Vali Erdal Ata, Gaziantep Üniversitesi Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Büyükşehir Betpas Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi. 
7 Kasım 2012 Çarşamba günü saat 10.00’da Gaziantep Üniversitesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunun yanı sarı, Nuriye Vasıf Onat Anadolu Lisesi, Osman Gazi Anadolu Lisesi, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi, Abdülkadir Konukoğlu lisesi, GTO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Mehmet Uygun Kız Meslek Lisesinde eş zamanlı olarak çocuk edebiyatı üzerine alanında uzman kişiler öğrencilerle buluşacak.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P