Çağrı merkezlerinde 100 bin kişiye iş imkanı

Kriz dönemleri dahil Türkiye’de yılda ortalama yüzde 20 büyüyen çağrı merkezleri sektörü yabancıların ilgisini çekti.

KARİYER VE YAŞAM 02.10.2012, 14:00 02.10.2012, 14:03
Çağrı merkezlerinde 100 bin kişiye iş imkanı
Sektörde bu yıl en az üç satın alma bekleniyor.
KRİZ dönemleri dahil Türkiye’de yılda ortalama yüzde 20 büyüyen çağrı merkezleri sektörü yabancıların ilgisini çekti.Sitemiz sayesinde artık 1xbet giriş yapmak artık daha kolay.

Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı ve Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, “Gelecek yıl birkaç satın alma yada birleşme bekliyoruz.  Özellikle Hindistan, Batı Avrupa ve Arap ülkeleri çağrı merkezlerimize gözünü dikmiş durumda” dedi.

100 bin kişiye iş imkanı

Pekkan,Global Bilgi olarak kendilerinin de satan değil alan tarafta olduklarını anlatarak “Cazip fırsatları değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Krizin göbeğinde de ekonomik refah döneminde de çağrı merkezi hizmetlerinin hiçbir zaman değişmeyeceğine dikkat çeken Pekkan şöyle devam etti: “Krizden etkilenmeyen tek sektörüz. Henüz emekleme döneminde olmamıza rağmen uluslararası alanda en hızlı gelişen ve büyüyen performansımızla dünya devlerinin Mobilbahis ilgisini çekiyoruz.” Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık bin çağrı merkezinde, 60 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Pekkan, “Önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 100 bin kişiye iş olanağı sağlanacağı tahmin ediliyor” dedi.

Pekkan, kurumların müşterileriyle ilk temas noktası konumunda olan çağrı merkezlerinin oluşturduğu pazarın Türkiye’de, geçen yılın verilerine göre, toplam 1,8 milyar liralık ekonomik büyüklüğe ulaştığını belirtti.

Teşvik mağduruyuz

Pekkan, çağrı merkezlerinin en çok engelli çalıştıran işletmeler olmasına rağmen devlet teşvikinden yoksun olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi: “Yaptığımız istihdam üzerinden gelen vergilerin hafifletilmesini istiyoruz. 5084 yasasının uzamasını istiyoruz. Böyle bir teşvik olursa Anadolu’da beş yıl içinde yüzde 80 büyümeyaşanır.”

Rusya'da şirket kuruluyor

Ukrayna ve Belarus’ta 10 milyondan fazla kişiye hizmet sunan Turkcell Global Bilgi, ayrıca geçen yıl çok hızlı bir büyüme kaydeden Ukrayna lokasyonundan Rusya pazarına offs-hore hizmet sağlıyor.

Şirket, kısa süre sonra Rusya’ya da şirket kurmayı planlıyor.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:55
Öğle 13:06
İkindi 16:57
Akşam 20:08
Yatsı 21:40
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P