PAÜ'de eğitim masaya yatırıldı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Teknolojileri" konulu konferans, Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE 14.11.2014, 08:51 14.11.2014, 09:31
PAÜ'de eğitim masaya yatırıldı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Teknolojileri" konulu konferans, canli mac izle, Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Amerika Birleşik DevletleriThe Ohio State Üniversitesinden Doç. Dr. Belinda G. Gimbert ve Doç. Dr. Dean Cristol konuşmacı olarak katıldı. Konferansta açılış konuşmasını yapan bit.ly Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk, konferansın Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün organize ettiği ilk etkinlik olduğunu ve konuşmacıların kendi mezun olduğu okul olan The Ohio State Üniversitesi’nden geldiğini belirterek, hem konuşmacılara hem de tüm katılımcılara teşekkür etti.

The Ohio State Üniversitesi Eğitim ve İnsan Ekolojisi Fakültesi Eğitim Çalışmaları Bölümü, Eğitim Yönetimi Anabilim Dalından Doç. Dr. Belinda G. Gimbert konferansta, "Amerika Birleşik Devletlerinde Okul Öncesi-12.Sınıf Öğretmen İş Gücünün Mevcut Durumu: İşe Başlama ve Tutma" başlıklı bir konuşma yaptı.
Doç. Dr. Gimbert, üniversitelerinde uygulamaya koydukları geleneksel öğretmen yetiştirme sistemine bir alternatif olarak lisans mezunu olan yetişkinlere yönelik olarak yürüttükleri öğretmen telefonda seks sohbet hattı eğitimi sistemini anlattı. Öğretmen ihtiyacına ilişkin istatistiki verileri de paylaşan Doç. Dr. Gimbert, ulusal çapta yapılan bir anket çalışması sonucunda Amerika’da yaşayan yetişkinlerin öğretmen yetiştirme sistemine ilişkin görüşlerinin ağırlıklı olarak titiz giriş koşulları, alanda uygulama, öğretmenler için ulusal sertifikasyon ve öğretmen değerlendirme yaklaşımlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
The Ohio State Üniversitesi Eğitim ve İnsan Ekolojisi Fakültesi, Öğretme ve Öğrenme Bölümü, Eğitim Teknolojileri Anabilim Dalından Doç. Dr. Dean Cristol ise "Öğretmen Yetiştirmede Mobil Öğrenme ve Okul Öncesi- 12.Sınıf Amerika Birleşik Devletleri Okulları" başlıklı bir konuşma yaptı.
Akıllı telefonlar gibi mobil cihazları artık herkesin kullandığına ve bu cihazların yaşamda vazgeçilmez bir öğe haline geldiğini belirten Cristol, kendisinin yaptığı okul ziyaretlerinde de 9-10 yaşındaki çocukların bu cihazları pek çok amaçla kullandığını gördüğünü söyledi. Bunu gördükten sonra bakış açısının değiştiğini bu nedenle de mobil öğrenmenin eğitim içine nasıl entegre edilebileceği konusuna odaklandığını ifade eden Doç. Dr. Cristol, bu tür cihazların öğretme aracı olarak kullanılmasını desteklediğini söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P