Kapanmaması için 3 öğrenci bekliyor.

Türkiye'nin tek Kuruyemiş Üretimi ve İşletme Teknolojisi Bölümü, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak üç yıl önce açılan bölüm bu yıl kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

ÜNİVERSİTE 26.08.2013, 09:38 26.08.2013, 10:41
Kapanmaması için 3 öğrenci bekliyor.
Türkiye'nin tek Kuruyemiş Üretimi ve İşletme Teknolojisi Bölümü, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak üç yıl önce açılan bölüm bu yıl kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.  İlgili bölümü ilk yerleştirmede 7 öğrenci tercih ederken eğitimin devam edebilmesi için en az 10 öğrencisi olması gerekiyor.

Yetkililer burs ve iş garantili bölümün kapanmaması için ek yerleştirmede tercih yapacak 3 öğrenci bekliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Kuruyemiş Üretimi ve İşletme Teknolojisi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, "Maalesef programımıza bu sene 7 öğrenci başvurdu. 10 Öğrencinin altında kalırsa programın kapatılma ihtimali söz konusu, toplamda 30 kişilik kontenjanımız var. Ek kontenjanlarda umarız 10 kişiyi geçeriz" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, bu konuda, "Öğrenim süreleri boyunca 200 TL burs imkanları var. Mezunlarımıza iş istihdamı sağlıyor. Böyle bir garantisi var" dedi.

Kuruyemiş sektörü geleceğiyle ve yaptığı ihracat miktarıyla göz dolduruyor. Dolayısıyla bu konuda teknik ve mesleki eğitim almış gençler sektörde hemen istihdam edilebilecek.

Bölümün ilk mezunlarından İlyas Yücel, "İhracatımız aşırı derecede fazla. İş imkanı çok. Ek yerleştirmede tercih yapacak arkadaşlar bu bölümü tercih edebilirler. Tavsiye etttiğimiz bölümü bitirdikten sonra herhangi bir kuruyemiş firmasında güzel bir yerde işe başlayacaktır" diye konuştu.

Sanayiciler de Kuruyemiş Üretimi ve İşletme Teknolojisi Bölümü'ne destek veriyor.

Bir sektör temsilcisi, "Tüm ülkelerle rekabet halindeyiz. Bilinçli, profesyonel, teknik konularda yetişmiş elemanlara çok çok ihtiyacımız var" derken bir başkası, "Çalışmak isteyenlerde bizim bünyemizde çalışabilirler. Öğrencilere buradan sesleniyorum, çağrı yapıyorum. Kuruyemiş sektörü büyük bir furya, seçsinler. Geleceğin mesleği diyebilirim" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P