İmam Hatip Okullarına kayıt esasları açıklandı

MEB, İmam Hatip liselerine kayıtlara ilişkin esasları belirledi

GÜNCEL 26.08.2013, 12:28 26.08.2013, 12:37
İmam Hatip Okullarına kayıt esasları açıklandı

Birden fazla imam hatip ortaokulu bulunan merkezlerdeki fiziki kapasitesi dolmayan okullara müracaat eden her öğrencinin kaydı yapılacak.

Zorunlu öğrenim çağında olup herhangi bir sebeple kaydı yapılmamış çocukların kayıtları, ocak ayından önce müracaat etmeleri halinde herhangi bir imam hatip ortaokuluna yapılabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), imam hatip ortaokulları ile ilgili kayıt ve nakil işlemlerine ilişkin esasları belirledi.
İlkokul ve ortaokullara kayıtlar öğrencilerin, ulusal adres ve veri tabanında belirtilen ikametgahları esas alınarak öğrenci yerleştirme komisyonunun belirlediği kayıt alanındaki okula e-okul sistemi üzerinden yapılıyor.

Bağımsız imam hatip ortaokulları ile imal hatip liseleri bünyesindeki imam hatip ortaokullarına ise kayıtlar velinin başvurusu üzerine okul yönetimlerince gerçekleştiriliyor.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI İSTEDİKLERİ OKULLARA YERLEŞTİRİLECEK
Birden fazla imam hatip ortaokulu bulunan yerlerde oluşturulan komisyon, öğrencilerin ikametgahlarına en yakın imam hatip ortaokullara yerleştirilmelerini sağlayacak.

Yabancı uyruklu olup Türk vatandaşlığına kabul işlemleri devam eden ve kimlik numarası bulunan çocukların kayıtları, oturma belgesi veya pasaportlarındaki bilgilere göre yapılacak.

Birden fazla imam hatip ortaokulu bulanan merkezlerdeki fiziki kapasitesi dolmayan okullara müracaat eden her öğrencinin kaydı yapılacak. Kapasitenin üstünde başvuru olması durumunda öğrenciler komisyonlarca belirlenecek esaslara göre yerleştirilecek.

Zorunlu öğrenim çağında olup herhangi bir sebeple kaydı yapılmamış çocukların kayıtları, ocak ayından önce müracaat etmeleri halinde herhangi bir imam hatip ortaokuluna yapılabilecek.

Şehit ve gazi çocukları da durumlarını belgelendirmeleri durumunda istedikleri imam hatip ortaokuluna yerleşebilecek.
Bu okullarda görev yapan yönetici, öğretmen ve diğer personelin çocuklarının kayıtları da istedikleri durumda görevli oldukları okullara yapılabilecek. Bu okullarda eğitim görmek isteyen kardeşlerin kayıtlarında da gerekli kolaylık sağlanacak.

İmam hatip ortaokullarına kayıtlı öğrencilerden, sağlık kurulu raporu alanlarla imam hatip ortaokuluna kayıt yaptıran veya devam eden öğrencilerden hafızlık eğitimine başladığını Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarından belgelendirenlerden eğitim öğretim yılı içinde devam zorunluluğu aranmayacak.

Sağlık raporu alanlar raporları süresince, hafızlık eğitim alanlar bu eğitimleri süresince eğitim ve öğretim yılı başından itibaren en fazla bir eğitim ve öğretim yılı, okula devam etmeyebilecek. Ancak bu sürenin bitiminde okula devamları sağlanacak.
Bu öğrenciler, okullarına döndüklerinde devam etmedikleri eğitim öğretim yılına ait derslerden, okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenlerinden oluşturulacak komisyonca sınava alınacak. Başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ettirilecek. İmam hatip ortaokulu öğrencileri bu izin haklarını 5, 6 veya 7. sınıflardan herhangi birinde kullanabilecek.

Bu okullara nakiller öğrenci velisinin başvurusu üzerine e-okul ortamından yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince, ortaokullardan imam hatip ortaokullarına naklen gelen öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerinden herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmayacak.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P