Iğdır Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'den eğitim işbirliği

Iğdır Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Eğitim İşbirliği Protokolü' düzenlendi.

ÜNİVERSİTE 15.03.2013, 08:41 15.03.2013, 13:57
Iğdır Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'den eğitim işbirliği
Iğdır ilindeki okullarda eğitimin niteliğini geliştirme yoluyla, öğrencilerin öğrenme başarılarını arttırma ve daha ileri düzeyde öğrenim görme fırsatlarını arttırmak amacıyla, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Iğdır Üniversitesi arasında aşağıdaki esaslar çerçevesinde anlaşma sağlanarak eğitim protokolü düzenlendi.

Iğdır Valisi Ahmet Pek'in katılımı ile gerçekleştirilen protokol programı, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampusu Konuk Evi'nde imzalandı. Düzenlenen protokole; İl Valisi Sayın Ahmet PEK, Iğdır Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Dinçer ATEŞ, Üniversite Öğretim Üyeleri ve Şube Müdürleri katıldı.korsan taksi istanbul


Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, ilindeki okullarda eğitimin niteliğini geliştirme yoluyla, öğrencilerin öğrenme başarılarını arttırma ve daha ileri düzeyde öğrenim görme fırsatlarını arttırmak amacıyla, böylesi bir protokol düzenlediklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitelerinin mevzuat çerçevesinde ve imkanları ölçüsünde işbirliği yapacaklarını belirten Yılmaz, "Bu kapsam; öğretmenlere, üniversitenin yüksek lisans ve doktora programına başvurularında destek sağlanacak. Okulları, bilimsel araştırmalar için laboratuvar olarak kullanmak ve öğretim elemanı-öğretmen işbirliği ile ortak bilimsel araştırmalar yapması ve öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine destek sağlamak, ortak kongre, konferans, seminer, konser, sergi, yarışma ve bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek ve bunla ilgili yayınlar sağlanacaktır. Düzenlenecek etkinliklerde üniversitenin oturum yöneticisi, katılımcı şeklinde personel, mekan ve yayın desteği sağlayacaktır. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin üniversite kütüphanesinden ve üniversitenin sosyal ve kültürel etkinliklerinden yararlanmalarını sağlanacak. Öğrencilerin üniversiteyi tanıma amaçlı olarak bazı dersleri ve laboratuvar çalışmalarını izlemelerine fırsat verilecektir. Öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarına akademik destek sağlamak, spor alanlarını ortak kullanıma açarak öğrencilerin spor yapmaları ve hareketli yaşamı günlük hayatın bir parçası haline getirmelerine destek vermek, ortak çalışmalar için gerekli fiziki ortam ve destekleri sağlanacaktır. Öğretmenlerin zümre toplantılarına akademik danışmanlık yapmak, üniversite bünyesindeki öğrenci toplulukları ile okullarda yer alan öğrenci kulüpleri arasında işbirliği geliştirilecektir. Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Değerlenen Iğdır Projesi" kapsamında değerler eğitimi ile ilgili yapılacak etkinliklerde öğretim görevlilerinin yönetici ve katılımcı olarak katılımlarına destek verilecektir " dedi.

Iğdır Valisi Ahmet Pek ise, böyle bir protokolün il genelinde gerek eğitim gerek ise akademik yapı açısında önem arz etmekte olduğunu belirterek, "İmzalanan protokolün okullarımıza ve öğrencilerimize çok fayda getirecektir. Eğitime verilen her türlü destekler ile sürekli büyüyen ülkemizde daha da büyüyerek gelişecektir. Çünkü bu projedeki en önemli hedeflerinden bir olan öğrenciler bizim geleceğimizdir"

şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdür Dincer Ateş, 'Eğitim İşbirliği Protokolü'nü imzalayarak projeyi hayat geçirdiler.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P