DAÜ Tanıtım Günleri Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından geçtiğimiz yıl 22 – 24 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “DAÜ Tanıtım Günleri” etkinliğinin üçüncüsü, 25 Şubat 2013 Pazartesi) DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda başladı.

ÜNİVERSİTE 25.02.2013, 14:04 26.02.2013, 17:11
DAÜ Tanıtım Günleri Başladı
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından geçtiğimiz yıl 22 – 24 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen “DAÜ Tanıtım Günleri” etkinliğinin üçüncüsü, 25 Şubat 2013 Pazartesi) DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda başladı. DAÜ tanıtım etkinliği 25 – 26 – 27 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek

“DAÜ III. Tanıtım Günleri”nin ilk gününe Gazimağusa ve İskele Bölgelerinden Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi ve Doğa Koleji ile Lefkoşa Bölgesi’nden Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nden 600 civarında lise son sınıf öğrencisi, rehber öğretmenleri ve okul yetkilileri katıldı.


Üç gün boyunca 09:30 – 13:00 saatleri arasında ziyaret edilecek olan “DAÜ III. Tanıtım Günleri” kapsamında akademik etkinliklerin yanısıra lise son sınıf öğrencilerinin ilgisini çekecek çeşitli aktiviteler ve ödüllü yarışmalar da yer alıyor. Etkinlikte mesleki konularda alanında uzman kişiler tarafından öğrencilere çeşitli bilgiler aktarılarak hem akademik birimler hem de meslekler ve kariyer planlama hususunda öğrencilerin sorularının da yanıtlanması planlanıyor. 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, Öğrenci Hizmetleri ile Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Uyguroğlu da etkinliğin ilk gününde standları ziyaret ederek, bilgi aldılar ve öğrencilerle sohbet ettiler.  

Söz konusu etkinliğin ikinci günü olan 26 Şubat 2013 Salı günü Lefkoşa bölgesinden, 27 Şubat 2013 Çarşamba günü ise Girne ve Güzelyurt bölgelerinden lise son sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri eşliğinde etkinliğe katılacaklar. Toplamda 2000 civarında öğrencinin katılmasının beklendiği etkinlikte akademik birim tanıtımlarının yanında çeşitli dans gösterileri, oyunlar ve yarışmalar da düzenleniyor. 



Öğrenciler Ne Dedi?

Ayşe Karasalih – Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geldim ve DAÜ gerçekten çok güzel ve kaliteli eğitim veren bir üniversite. DAÜ’nün uluslararası bir eğitim vermesi de gerçekten çok güzel. Tanıtım Günleri sayesinde ise DAÜ’de olan bölümler ve etkinlikler hakkında bilgi sahibi olabildim. Ben üniversitede İç Mimarlık eğitimi almak istiyorum. DAÜ benim tercihlerim arasında olan bir üniversite ve ileride DAÜ’ye gelmek istiyorum. 

Murat Çerçi – Gazimağusa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce birçok kez geldim ancak ilk kez tanıtım amaçlı geliyorum. DAÜ çok güzel bir üniversite ve her zaman kendini geliştiren, uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversite.  Tanıtım Günleri oldukça eğlenceli geçiyor. İleride Psikoloji  bölümünde eğitim almak istiyorum.  Tanıtım Günleri sayesinde de bölüm hakkında hem bilgi sahibi oldum hem de aklıma takılan soruları sorma şansı elde ettim. DAÜ üniversite eğitimimde ilk tercihlerim arasında yer alıyor.  

Zehra Merttuna – Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim ve ne kadar güzel bir üniversite olduğunu biliyordum. Tanıtım Günleri sayesinde ise ileride eğitim almayı düşündüğüm bölüm olan Hemşirelik hakkında ve sunduğu olanaklar hakkında bilgi sahibi oldum. Tanıtım Günleri çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Burada herkes çok ilgili ve ileride DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında olan bir üniversite. 

Doğuş Dede – Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim. DAÜ gerçekten çok güzel bir kampüs üniversitesi ve eğitim kalitesi KKTC’deki diğer üniversitelerin üzerinde. Ben Bilgisayar Bölümünde okuyorum ve üniversite eğitimimi de Bilgisayar Teknisyenliği üzerine düşünüyorum. Düzenlenen Tanıtım Günleri oldukça güzel ve eğlenceli geçiyor. Tanıtım Günleri sayesinde bölümler ve sunulan olanaklar hakkında daha geniş ve detaylı bilgi sahibi oldum. 

Veysel Çavuşoğlu – Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ gerçekten çok güzel bir üniversite ve eğitim kalitesi de kesinlikle ortada. KKTC’deki en iyi üniversit bence DAÜ ve eğer KKTC’de üniversite eğimini alacaksam ilk tercihim kesinlikle DAÜ olacaktır. Tanıtım Günleri oldukça güzel ve eğlenceli geçiyor. Bölümler hakkında bilgi alma şansı elde ettik. Böylece ileride seçeceğim bölümle ilgili daha bilinçli olacağıma inanıyorum.

Tuğçe Dinleyici - Gazimağusa Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 

DAÜ’ye daha önce de geldim ve ne kadar güzel bir üniversite olduğunu biliyordum. Öncelikle İngilizde dilinde eğitim vermesi ve birçok farklı ülkeden öğrencisinin olması çok güzel. Bence öğrencilerine uluslararası olanaklar sunan bir üniversite. Ben üniversite eğitimimi de İletişim Fakültesinde düşünüyorum. Tanıtım günleri sayesinde de üniversitenin öğrencilerine sunduğu olanaklar ve bölümler hakkında geniş bilgi alabildik. DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında olan bir üniversite. 

Merve Topuz - Karpaz Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben DAÜ’ye daha önce de geldim. DAÜ KKTC’deki en iyi üniversite. Ben üniversite eğimimimi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği üzerine düşünüyorum. DAÜ’nün diploması her yerde geçiyor ve bu öğrenciler için çok önemli. Tanıtım Günleri de çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Burada kendimizi yabancı gibi hissetmiyoruz. 

Vehibe Arkar  - Doğa Koleji Son Sınıf Öğrencisi

 DA’nün liseleri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği bu organizasyonu çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Kurulan standların hepsini dolaşarak bilgiler aldım. Standlarda görevli olan kişiler bizlere sabırlı bir şekilde bilgiler verdiler. Üniversiteyi DAÜ’de okumayı düşünüyorum çünkü DAÜ’nün, KKTC’deki üniversiteler arasında en başarılı üniversite olduğunu düşünüyorum. DAÜ’de Okul Öncesi Öğretmenliği programında okumak istiyorum.

Seda Dağal – Bekir Paşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Tanıtım Günleri hem eğlenceli hem de bölümler hakkında bilgi edinerek güzel saatler geçirdim. Eğitim Fakültesi Standına giderek bilgiler aldım ve ileride okumayı düşündüğüm bölüm ile ilgili bilinçlendirildim. DAÜ, Zihin Engelliler Öğretmenliği Programı’nda okumak istiyorum çünkü, DAÜ eğitim seviyesi yüksek olan bir üniversite.

Cansu Kara  - İskele Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’nün düzenlediği etkinlik oldukça eğlenceli geçiyor. Bugün standları dolaştım ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ile ilgili bilgiler topladım. DAÜ’nün diplomasının geçerliliği ve bugün standlarda bizleri bilgilendiren görevlilerin ilgisi DAÜ’yü seçmemde önemli rol oynayacaktır.

Hüseyin Dönmez – Gazimağusa Türk Marif Koleji (Yarışma Birincisi)

Öncelikle bugün DAÜ’de olmak beni inanılmaz mutlu etti. Üniversitede okuyacağım bölüm ile ilgili bugün bilgiler edindim. DAÜ, sadece eğitimi ile değil sosyal aktiviteler yönünden de oldukça zengin bir üniversite. Ben bugün burada katıldığım yarışmada birinci gelerek Turkcell Maxi Plus 5 kazandım ve buradan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum.

Sevgi Kırboğa - Gazimağusa Türk Maarif Koleji (Yarışma Birincisi)

Ben Üniversite eğitimimde Eczaclık bölümünü düşünüyorum ve DAÜ’de tercihlerim arasında olan bir üniversite. Tanıtım Günleri çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Bölümler hakkında bilgi sahibi olduk. Ben gerçekleştirilen yarışmada birinci geldim ve Turkcell Maxi Plus 5 ödülüne layık görüldüm. Kazandığım için çok mutluyum. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P