BEÜ üstün yetenekli öğrencilere kapısını açtı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü´nce, üstün yetenekli öğrencilerin teşvik edilmesi amacıyla ´Üstün Yeteneklilerin Uygulama Projesi´ kapsamında protokol imzalandı.

ÜNİVERSİTE 06.02.2013, 15:54 06.02.2013, 18:00
BEÜ üstün yetenekli öğrencilere kapısını açtı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer´in makamında düzenlenen imza törenine; İl Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek, BEÜ Özel Eğitim Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZELMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Said Tortop ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Elicora katıldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitelerin topluma hizmet etmek için var olduğunu hatırlatarak, "Böyle bir merkezin üniversitemizde olması ve Zonguldak´taki üstün yetenekli öğrencilerin hem teşvik edilmesi hem de onların yetenekleri dahilinde eğitim modülleri bağlamında desteklenmesi açısından çok önemli. Üstün yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ülkemiz açısından çok büyük kazanç olacak. Üstün yetenekli öğrencilerin üniversiteye gelmeden önce üniversitenin imkanlarıyla tanışmaları, hem deneysel hem de fiziksel ortamları görmeleri bakımından, onların daha gerçekçi geleceğe yönelik projeler yapmaları çok önemli. Üniversitelerin topluma fayda sağlaması bu şekilde olacaktır." dedi.

Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek ise protokolün kedisini heyecanlandırdığını ifade etti. Özbek, ilde 301 üstün yetenekli öğrencinin Bilim Sanat Merkezi´nde eğitim gördüğünü kaydetti. Özbek, şunları söyledi: "Üstün yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesi ve keşfedilen öğrencilerin eğitilmesini içeren bu proje, Zonguldak´a ve Türkiye´ye çok faydalı olacaktır. Bu öğrenciler, dünyaya, Zonguldak´ın adını duyuracaklar. Bu yüzden çok mutluyum ve heyecanlıyım." Daha sonra BEÜ Rektörü Özer ile İl Milli Eğitim Müdürü Özbek, protokolü imzaladı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P