Bakan'a intihal şoku

Almanya Federal Eğitim Bakanı'nın intihal yaptığı kesinleşti. Artık "Dr." değil.

GÜNCEL 06.02.2013, 16:01 06.02.2013, 19:14
Bakan'a intihal şoku

Almanya’da Federal Eğitim Bakanı Anette Schavan'ın tez çalışmasında intihal yaptığı gerekçesiyle doktor unvanı geri alındı. Üniversitenin doktor unvanını elinden aldığı Schavan, bakanlıktan istifa etmeyeceğini açıkladı.

Almanya’daki intihal avcıları, 29 Mayıs 2012'de Schavan'ın doktora tezinde temiz bir çalışma sergilemediğini, kaynak göstermeden başka eserlerden doğrudan alıntı yaptığını iddia etmiş ve bunun üzerine Düsseldorf Üniversitesi'nde konuyla ilgili bir konsey kurulmuştu.

İddialar uzun süre medyada da konuşuldu. Hatta Hıristiyan Demokrat Parti’nin intihal iddiaları kesinleşirse Schavan’ı bir dahaki seçimde aday göstermeyeceği ifade edilmişti. 

 ''Kişi ve Vicdan'' tezinde intihal yapmış

Düsseldorf Üniversitesi’nde kurulan konsey, Hristiyan Demokrat Partili Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan'ın 32 yıl önce Felsefe Fakültesi'nde yazdığı ''Kişi ve Vicdan'' konulu tezinin bazı bölümlerinde intihal yaptığını karara bağladı.

Doktor unvanı geri alındı

Üniversite, Annette Schavan'ın intihal gerekçesiyle doktor unvanını da geri aldı.

Güney Afrika`nın Johannesburg kentinde bulunan Schavan ise Düsseldorf Üniversitesi’nin kararına yasal yollarla karşı çıkacağını belirtti.

Kararı mahkemeye taşıyacağını belirten Schavan, istifa etmeyeceğini de açıkladı.

İkinci vaka

Almanya’da daha önce de Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, benzer bir intihal skandalı sonucu 2011 yılının Mart ayında görevinden istifa etmiş, ardından ülkeden ayrılıp ABD'ye yerleşmişti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P