Basketbol Süper Ligde Şampiyon Fatih Üniversitesi

Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası'nı zirvede tamamlayan Fatih Üniversitesi Erkek Takımı, hedefini Avrupa şampiyonluğu olarak belirledi.

ÜNİVERSİTE 14.05.2013, 06:36 15.05.2013, 11:45
Basketbol Süper Ligde Şampiyon Fatih Üniversitesi

Adana'da gerçekleştirilen Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Fatih Üniversitesi Erkek Takımı'nın sportif direktörü Coşkun Uslusoy, yeni hedeflerini Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi. 

Bahçeşehir Üniversitesi'ni finalde 75-69 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olan Fatih Üniversitesinin çıtayı yükselttiğini ifade eden Uslusoy, "Takımın performansı üst düzeyde. Gelecek yıl Hollanda'da düzenlenecek Avrupa en iyi canlı casino siteleri Şampiyonası'nda önce finali sonra da şampiyonluğu elde etmek istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu. 

Sportif Direktör M. Coşkun Uslusoy ise bu yıl Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istediklerini ifade ederek, “Takımın performansı üst düzeyde, önce finali sonra da şampiyonluğu elde etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 07-12 Mayıs 2013 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilen Koçfest Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası'nda, Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonluğuna uzandı.

Basketbolda kalitesini tescilleyen Fatih Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, başarıdan başarıya koşuyor. 2006–2008 yıllarında Mavi Kupa Türkiye Şampiyonluklarının yanı sıra, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında Süper Lig Türkiye Şampiyonlukları; 2011 yılında Avrupa 3.lüğü elde etme başarısı gösterdi. Son 4 yılda 3 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Avrupa 3.lüğü bulunan Fatih Üniversitesi, Üniversiteler Süper Lig Basketbol Şampiyonası'nda Bahçeşehir Üniversitesini 75-69'luk skorla yenerek bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonanın en değerli oyuncusu da Fatih Üniversitesinden Kerem Özkan seçildi.

"Bu Başarı Türkiye'nin"

Takım kaptanları Caner Ercan ve Kerem Özkan, şampiyonluğun kendileri için tesadüf olmadığını, ortaya koydukları bu başarıyı Fatih Üniversitesi ailesine hediye ettiklerini belirttiler. Takım kaptanları, "Bu başarı ve şampiyonluklar sadece bizim değil; Türkiye'nin bugünlere gelmesinde katkısı olan her bir bireyin başarısıdır." dedi.

Hedef Avrupa

Bu yıl Hırvatistan’da gerçekleştirilecek olan Üniversiteler Avrupa Şampiyonası'nda derece hedefleyen takımımız, elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu ile gelecek yıl Hollanda'da gerçekleştirilecek olan Üniversite Spor Oyunları'nda ülkemizi temsil etme hakkını kazanmış oldu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P