Amasya Üniversitesi öğrencilerinden uluslararası başarı

Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Fuarı’nda düzenlenen yemek yarışmasında uluslararası geçerliliği olan ödüller kazandı.

ÜNİVERSİTE 15.02.2013, 07:38 15.02.2013, 12:16
Amasya Üniversitesi öğrencilerinden uluslararası başarı

Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Fuarı’nda düzenlenen yemek yarışmasında uluslararası geçerliliği olan başarı elde ettiler.



Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğrencileri, 05-09 Şubat 2013 Tarihleri Arasında İstanbul'da Düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Fuarı kapsamında Düzenlenen Yemek Yarışmalarında Uluslararası Geçerliliği Olan Ödüller Kazandılar.  

Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri,  22 Ülkeden Gelen Aşçılık Takımlarının Çeşitli Kategorilerde Katıldığı Yemek Yarışmalarında JPT1 (Gençler Pratik Ekip Yarışması) Gümüş, JP10 (Modern Türk Mutfağı) Bronz ve JP7 (Aşçı Balık Yarışmasında) Dallarında Merit Ödülü Kazandılar.
Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Mutfak Sanatları Uzmanı Kemal Enes, yarışmalarda öğrencilerin özellikle ekip yarışmalarında, kazandığı gümüş ve bronz madalya başarıları ile mutlu olduklarını belirterek, "Bireysel alanda katıldığımız balık yarışmasında da bir adet Merit ödülü kazandık. Fuar süresinde ulusal ve uluslararası sahabet giriş birçok üniversite ve aşçılık okulları ile temaslar kurup, gelecekte aşçılık meslek yüksekokulu tercihinde bulunacak olan liselere de kendimizi tanıttık.” şeklinde konuştu.
Yarışmada JPT1 (Gençler Pratik Ekip Yarışması) dalında, Selim Eren, Kadri Can Bayat ve Remzi Buğra Salepçigil gümüş madalya, JP10 (Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı) dalında ise Kemal Can Yılmaz, Aydın Alptekin Memişoğlu, Suat Tuncel bronz madalya ve JP7 (Üniversite Aşçı Balık Tabağı ) dalında ise Cengiz Etçi Merit ödülü almaya hak kazandılar.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P