Bu öğretmeni ayakta alkışlıyoruz!

Kars'a 30 kilometre uzaklıktaki 75 hane, 350 nüfuslu Hacıhalil Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Esin Kılıç, 5 yıldır hafta sonları okulda topladığı kadın ve genç kızlara sağlık, eğitim, beslenme konularında bilgiler veriyor.

ÖĞRETMENLER ODASI 23.11.2012, 12:17 23.11.2012, 12:20
Bu öğretmeni ayakta alkışlıyoruz!

Tandırda ekmek pişiren kadınlara yardım eden Esin Kılıç, sadece öğrencilerin değil, tüm köyün öğretmeni olarak nitelendiriliyor.


Denizli'de doğup büyüyen 31 yaşındaki Esin Kılıç, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği'nden mezun olduktan Sonra Kars'a tayini çıktı.
Hacıhalil Köyü'nde öğretmenliğe başlayan ve bekar olan Esin Kılıç, öğrencilerin ve köylülerin gönlünde taht kurdu. Bu Trbet yıl atanan ana sınıfı öğretmeni Emel Erkal ile sınıf öğretmeni Hamza Dinç'in de köye alışması için her türlü desteği veren Esin Kılıç, "Öğrencilerimi ve köy halkını çok seviyorum. Tayin isteyip gitmeyi hiç düşünmedim. Doğu ya da Batıda görev yapmak benim için önemli değil. Köy halkı beni evlatları olarak kabul etmiş. Bundan güzel bir şey olamaz. Hafta sonları şehir merkezine gitmiyorum. Köyün kadınları ve genç kızlarına eğitim, beslenme, sağlık konularında bilgiler veriyorum. İnternete girip çiftçilikli ilgili bilgileri köy halkına anlatıyorum. Köylü kadınlar okulun temizliğini yapıyor. Onlarla tandırda ekmek pişiriyorum. Günlerimiz dolu dolu geçiyor" diye konuştu.

Köy muhtarının eşi Züleyha Satılmış, Esin öğretmenin melek gibi bir insan olduğunu belirterek, "Kendi evladımız olsa ne bizimle ne de köyümüzle bu kadar ilgilenirdi. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Her hafta sonu okul ve öğretmen lojmanında temizlik yapıyoruz. Esin öğretmenle birlikte eğitim gönüllüsü olduk. Esin öğretmen köyde hastalananları hastaneye götürüp ilaçlarını alıyor. Ne sıkıntımız varsa Hızır gibi yanımızda oluyor" dedi.

Öğretmenlerini çok sevdiklerini anlatan öğrenciler de, "Öğretmenimizin tayini çıkarsa çok üzülürüz. Çünkü onu çok seviyoruz. Bizi okula öylesine alıştırdı ki hafta sonları bile okuldan çıkmıyoruz" dediler.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P