Uluslararası Üniversiteler Şampiyonası başladı

Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Türkiye Üniversiteler Kuzey Disiplini Kayak Şampiyonası, Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde başladı.

GÜNCEL 26.02.2013, 08:21 26.02.2013, 17:25
Uluslararası Üniversiteler Şampiyonası başladı

Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ve Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası, Çankırı'da başladı.

Çankırı Valiliği, Ilgaz Kaymakamlığı, Ilgaz Belediye Başkanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Türkiye Üniversiteler Kuzey Disiplini Kayak Şampiyonası'na, Yıldıztepe Kayaklı Koşu Pistinde Türkiye'den 9, Romanya, Avusturya ve Sırbistan'dan birer üniversite katılıyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ilgaz Yıldıztepe'nin dünyada kayaklı koşu yarışlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, ''Yarışlarımız gayet güzel başladı ve devam ediyor'' dedi.

Türkiye'nin ve Çankırı'nın tanıtımı açısından bu yarışları önemsediklerini ifade eden Tamer, yarışların Çarşamba günü sona ereceğini kaydetti.Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.

Yarışların ilk gününde Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası bayanlar kategorisinde Romanya'dan katılan Claudia Flangea birinci olurken, Mirabela Surdu ikinci, Gazi üniversitesi'nden Büşra Güneş ise üçüncü oldu.

Türkiye Üniversiteler Kuzey Disiplini Kayak Şampiyonası'nda ise Gazi Üniversitesi'nden Büşra Güneş birinciliği, Niğde Üniversitesi'nden Mehtap Baştuğ ikinciliği, Atatürk Üniversitesi'nden Rojbin Ören üçüncülüğü elde etti.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Ilgaz Kaymakamlığınca Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen şampiyonaya, 8 üniversite ve 3 ülkeden 67 sporcu katıldı.

İlk günkü müsabakalarda kayaklı koşu kupasında 10 kilometre erkeklerde Crıstıan Mosoıu (Romanya) birinci, Mehmet Acar (Atatürk Üniversitesi) ikinci, Mehmet Emin Yelken (Gazi Üniversitesi) üçüncü oldu.

Kadınlar 5 kilometre yarışlarında ise Claudıa Flangea (Romanya) birinciliği elde ederken, Yonca Karademir (Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi) ikinciliği, Anja İliç (Novi Pazar) ise üçüncülüğü kazandı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P