Türkiye’nin 2. 'Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi' açıldı.

Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları arasında yer alan Torunlar Şirketler Grubu tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Türkiye’nin 2. ‘Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ açıldı.

GÜNCEL 04.03.2014, 20:46 05.03.2014, 20:51
Türkiye’nin 2. 'Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi' açıldı.
Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları arasında yer alan Torunlar Şirketler Grubu tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Türkiye’nin 2. ‘Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ açıldı.

Merkezin açılışına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karoloğlu, Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’un katıldı.

Bursa Osmangazi’nin Çeltik Mahallesi’deki toplam 8 bin 724 metrekarelik alanda bulunan 6 bin 500 metrekarelik inşaat alanıyla okul, 2,5 katta; 15 atölye, 18 derslik, kütüphane, revir, yemekhane, kafeterya ve toplantı salonu barındırıyor. 240 kişi kapasiteli okulda 46 öğretmen ile; okuma, yazma, el, göz ve kas işbirliğini sağlayacak uygulamalı atölye derslerinin yanı sıra konfeksiyon, el sanatları, yeme içme, kafeterya işletmeciliği; hayvan bakımı, sebze yetiştiriciliği gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin kişinin gelişimine göre en az iki yıl sürmesi planlanıyor.
Sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye’ye değer katmaya çalıştıklarını vurgulayan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun; 'Bugün güzel  Bursamıza yeni bir eser daha kazandırmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Zorunlu eğitim dışında kalan zihinsel engelli çocuklarımız için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirdik. Ve Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ise 2. ‘Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Öğrencilerimize okuma, yazma, el, göz ve kas işbirliğini sağlayacak uygulamalı atölye derslerinin yanı sıra konfeksiyon, el sanatları, yeme içme, hayvan bakımı, fidancılık gibi konularda da uygulamalı eğitimler verilecek. Okulumuzda şu anda 240 öğrenci eğitim görüyor. İnanıyorum ki bu okullar arttıkça istihdama ve sosyal hayata dahil olacak çocuklarımızın sayısı da artacak. Bu çocuklarımızın eğitilip, bireysel becerilerinin geliştirilmesi, üreten birer yurttaş olmalarına katkı sağlayacağımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Okulumuzun başta Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum' dedi.
Mesleki iyileştirme ve istihdam oluşturma programı çerçevesinde eğitim verecek ‘Aziz Torun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ ve ‘Mehmet Torun Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösterecek.

6 milyon 500 bin TL’lik yatırım tutarıyla hayata geçirilen özel okulda; zorunlu eğitim çağı dışında kalan, zihinsel öğrenme yetersizliği bulunan ve herhangi bir örgün veya yaygın eğitim kurumuna devam edemeyen bireylerin eğitilerek iş ve sosyal hayata kazandırılmaları hedefleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:18
Öğle 13:09
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P