Medya devi eğitimde tablet işine giriyor

Medya kralı Rupert Murdoch'un kurduğu ve en büyük hissedarı olduğu News Corporation firması, tablet piyasasına giriş yapıyor.

GÜNCEL 11.03.2013, 08:20 11.03.2013, 12:24
Medya devi eğitimde tablet işine giriyor

Medya kralı Rupert Murdoch'un kurduğu ve en büyük hissedarı olduğu News Corporation firması, tablet piyasasına giriş yapıyor. News Corporation'ın eğitimle ilgili alt şirketi durumundaki Amplify, özellikle okulları hedef alan, Android işletim sistemli ucuz tablet cihaz satışlarına başlayacağını duyurdu. Bu tablet cihazların tamamen eğitim odaklı hazırlanmış ABD'deki ilk tablet cihaz olduğunu vurgulayan Amplify, cihazların içinde özel olarak hazırlanmış eğitim içeriğinin ve öğretmenler için hazırlanmış eğitmen araçlarının da yer alacağını duyurmakta.

Tüm dünyada tablet cihazların benimsenme oranları giderek yükselmekte. Tıpkı ülkemizdeki fatih projesinde olduğu gibi, bu cihazların eğitim projelerinde kullanılması da hem ticari sunumlar hem de devlet politikaları olarak izlenmeye başlayan bir metot. ABD'de pek çok okulda iPad kullanıldığı ve okulların bu tablet cihazlar için özel içerikler hazırlattığı görülmekte. Apple da bu konuda elinden geleni yapıyor ve okullara özel eğitim içeriklerini arttırıyor. Ancak Apple, bu alanda potansiyel gören tek şirket değil. News Corporation'ın alt birimi olan Amplify da yeni bir tablet projesi geliştirmiş durumda. 

Amplify'ın satışlarına başlayacağı tablet cihazlar, sadece Wi-Fi bağlantısını destekleyen ve Wi-Fi + 3G ve 4G destekleyen 2 farklı modelden oluşmakta. Sadece Wi-Fi desteği olan tablet cihaz 2 yıl anlaşmalı olarak (anlaşma süresince okulun 1.000 ve üzerinde tablet alımı gerçekleştirmesi gerekiyor) 299 Dolardan satılacak. Cihaza ek olarak Amplify'ın geliştirdiği tüm eğitim materyallerinden faydalanmak isteyen okullar bu cihaza yıllık 99 Dolar da içerik masrafı ödemek durumunda olacaklar. 4G'li versiyon ise 349 Dolar + yıllık 179 Dolar içerik maliyeti ile satılacak. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:18
Öğle 13:09
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P