Matematiğin şifresi çözüldü

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Bursa Eğitim Günleri projesi kapsamında düzenlenen panele, Bursa’da görev yapan bin 400 matematik öğretmeni katıldı.

EĞİTİM 09.03.2013, 09:25 11.03.2013, 12:31
Matematiğin şifresi çözüldü

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Bursa Eğitim Günleri başladı. Proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ve Turan Tayan Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Hilton Otelinde gerçekleştirilen eğitim paneline Bursa ilinde görev yapan yaklaşık bin 400 Matematik öğretmeni katıldı.


Kendisinin de öğrenci velisi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, öğretmenlik mesleğinin kutsal, bir o kadar da fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.

Ülke ve Bursa eğitiminin son yıllarda yukarı doğru hızlı bir ivme kazandığını ifade eden Ahmet Hamdi Usta, “Bu başarı değerli öğretmenlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde kazanılmıştır. Bursa birçok alanda olduğu gibi eğitim alanlarında da ilklere imza atıyor. Bursa Eğitim Günleri projesinin de bir ilk olduğunu düşünüyorum. Bursa Eğitim Günlerinin organizasyonunda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
  
Son yıllarda Bursa eğitiminin yukarı doğru hızlı bir ivme kazandığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “2008 Yılında göreve başladığımda merkezi sistem sınavları iller sıralamasında 54 sıralardaydık. Uygulamaya koyduğumuz projeler ve Bursalı eğitimcilerimizin özverili çalışmaları neticesinde geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarında TS puan türü iller sıralamasında 4. sırada yer aldık. Bu başarıda büyük pay olan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Gülsar: Dünyayı fethederiz
Dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirten Atilla Gülsar, “Artık el yordamı ile çalışma dönemi sona erdi. Eğitimcilerimizin kendilerini yenilemelerini ve gelişen Dünyaya ayak uydurmalarını arzu ediyoruz. Bu projeyle gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleriyle yeni yöntem ve tekniklerin paylaşılarak başarının artırılmasını hedefliyoruz. Sahip olduğumuz genç ve dinamik öğretmen kadromuzun yapacağı çalışmalarla eğitim çıtamız daha yukarı çıkacaktır. Bursa’da görev yapan öğretmenlerimizle sadece Bursa’yı değil Dünyayı fethederiz” dedi.
Eğitim günlerine 7 merkez ilçede görevli Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Edebiyat, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Rehber öğretmenler katılacak. Üniversitelerle iş birliği içinde gerçekleştirilecek eğitimlerden yaklaşık 6 bin öğretmen yararlanacak. 02 Mayıs’ta sona erecek eğitimlere 7 Merkez İlçe dışındaki öğretmenler de isterlerse katılabilecekler.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P