Konukoğlu: Kademe kademe yukarı çıkacaksın

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu: 'Eğer birinci merdivenden beşinci merdivene atlarsan düşersin, moralin bozulur. Moralin bozulunca tekrar denemeye biraz cesaret edemezsin. Kademe kademe yukarı çıkacaksın" uyarısında bulundu.'

BURSLAR 10.03.2013, 12:33 11.03.2013, 12:37
Konukoğlu: Kademe kademe yukarı çıkacaksın

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı'ndan burs verdikleri öğrencilere yaptıkları her işte dürüst, kaliteli ve en iyisi olmak için çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, "Allah her insana bir rol vermiş. Bu rolü; dürüst, kaliteli ve en iyisi olmak için oynamak zorunda. Bu rolü oynarken mümkün olduğu kadar toplumsal hizmetlerin geride bırakılmaması lazım" dedi.

Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması, Grand Hotel'de Gaziantep'in yanı sıra Adana, Adıyaman, Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, KKTC, Kilis, Malatya, Mersin, Muş, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Tunceli'den gelen öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Sanko Holding Yönetim Kurulu Abdulkadir Başkanı Konukoğlu, "Biraz önce hayatımı anlatan özgeçmişimi izlediniz. Zaman zaman bakıyorum; ben bu muyum diye. Allah bize bu kadar işi başarma lütfünde bulundu. Biz de başardık" dedi.

Her insana doktorluk, mühendislik, hemşirelik gibi bir rol verildiğini, bu rolü dürüst, kaliteli ve en iyisi olma şeklinde yarış yaparak oynamak zorunda olduğunu belirten Konukoğlu, "Ama bu rolü oynarken de mümkün olduğu kadar toplumsal hizmetleri geride bırakmaması lazım" diyerek sosyal yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Öğrencilere başarılı olabilmelerinin yolunu "Daima bir üstünüze bakarak hırslanacaksınız, aşağı bakıp mutlu olacaksınız" diyerek tarif eden Konukoğlu, ama hırslarının akıllarının önüne geçmemesi gerektiğine dikkati çekti.

"Hırslanacaksın ama bu hırsı yaparken, önüne hedeflerini merdiven merdiven koyacaksın diyen Konukoğlu, "Eğer birinci merdivenden beşinci merdivene atlarsan düşersin, moralin bozulur. Moralin bozulunca tekrar denemeye biraz cesaret edemezsin. Kademe kademe yukarı çıkacaksın" uyarısında bulundu.

"MÜTEVAZI OLUN"

Sanko Ailesi olarak sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı aracılığıyla 2 bine yakın öğrenciye ayda 300 TL burs verdiklerini, ayrıca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine giyim yardımı yaptıklarını, Gaziantep ve Sanko yatırımlarının olduğu şehirlerde de gıda yardımında bulunduklarını, 2'si fakülte binası olmak üzere 18 okul yaptırdıklarını, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binası inşaatının da devam ettiğini anlattı. DynEt İngilizce dil eğitim yazılımının Sanko tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandığını hatırlatan Konukoğlu, yabancı dil öğrenmenin önemine işaret etti. Konukoğlu, burs verdikleri öğrencilere seslenerek, şunları söyledi:

"Sizlerden tek istediğimiz şey; memlekete millete hayırlı vatandaş olun. Hayır hasenatınızı unutmayın. Bana hepinizin bir taahhüdü var; belli bir para kazandıktan sonra, kendi çocuklarınızı okuttuktan sonra bir çocuğu da burs vererek okutun. Sizin bizde çalışmanızı mecbur tutmuyoruz, burslarınızı geri ödemenizi istemiyoruz. Demek ki, birbirimize yardım ediyoruz. Bu yardımı başkasına siz de yaparsanız, biz o zaman daha mutlu oluruz."

Sani Konukoğlu Vakfı'nın ana kuruluş amacını "insanlara yardımcı olabilmek" olarak açıklayan Abdulkadir Konukoğlu, kendilerinin de dedelerinden, babalarından bunu gördüğünü ifade etti. Öğrencilere üniversiteden mezun olduktan sonra iş ararken değerlendirmeleri amacıyla bazı tüyolar veren Konukoğlu, iş görüşmesine giderken üzerlerindeki elbise ne olursa temiz olması, izin verilmeden oturmamaları, hemen maaş sormamaları gerektiğini kaydetti. Konukoğlu, "Mütevazı olun. Hayatta kazancın tek yolu mütevazi olmaktır. Bizde, ustanın elinin altında çalışıp bugün yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarımız var. Büyüğünü saymayan, küçüğünü sevmeyen, aile yuvası kuramaz, işinde de başarılı olamaz. Hayrınızı yapmazsanız ne servetiniz ne huzurunuz büyür. Kanaatkar olun, denizin yanında da dursan belirli damlalarla su için" şeklinde konuştu.

Öğrenci buluşması toplantısına, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Adil Sani

Konukoğlu ve Cengiz Konukoğlu, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Alaaddin Coşkun, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Sanko Tekstil Genel Müdürü Ökkeş Cansız, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Çimko Çimento Genel Müdürü Hakan Özkök, Sanko Holding Eğitim Danışmanı Nilüfer Köylüoğlu ve Süper Film Ambalaj Genel Müdürü Gültekin Savaşkan da katıldı. Toplantı kapsamında öğrencilere kişisel gelişim uzmanı Ayşe Bengü Çolakoğlu tarafından "Profesyonel Yaşamda Fark Yaratmak" konulu sunum yapıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P