MEB'den İlkokul öğrencileri için "Yarıyıl Tatiline Hoş Geldin" görev listesi

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul öğrencileri için "Yarıyıl Tatiline Hoş Geldin" görev listesi yayınladı.

GÜNCEL 19.01.2020, 09:27 19.01.2020, 08:53 meting
MEB'den İlkokul öğrencileri için "Yarıyıl Tatiline Hoş Geldin" görev listesi

15 tatilde 5 Deneyim başlığı altında Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul öğrencileri için "Yarıyıl Tatiline Hoş Geldin" görev listesi yayınladı. Öğrencilere belirli konularda bilgi veren iyi vakit geçirmesini sağlayarak bilinçlendiren önerileri siz de deneyebilirsiniz.

1-GÖREV: HAZIR MISIN? TOPLANIN ÇOCUKLAR YOĞURT MAYALIYORUZ!
Yoğurt çok faydalı bir yiyecektir. Müthiş bir kalsiyum kaynağıdır. Kemiklerimiz, dişlerimiz ve bağırsaklarımız için çok faydalıdır. Ailenden birinin desteğiyle yoğurt mayalamayı öğren. Yoğurt mayalamak çok kolaydır. O yüzden bu kolay görevi biraz zorlaştırmak istiyorum. Bunun için yan taraftaki tarifleri uygulayabilirsin.

Mayaladığın bir tencere yoğurtla aşağıdakileri yapabilirsin. Mutlaka dene

Bir miktar yoğurdun içine salatalık doğra ve kendi cacığını yap. 2-) Bir miktar yoğurdu çalkala, içine tuz ve su kat, kendi ayranını hazırla. 3-) Bir miktar yoğurdun içine istediğin bir meyveyi rendele ve kendi meyveli yoğurdunu afiyetle ye.

2-GÖREV:  SİL SÜPÜR PARLAT
Bu görevde temizlik yapacaksın. Hayır, temizlik yaparken annene yardım etmeyeceksin, temizliği sen yapacaksın! Tamamını. Hepsini. Herrrr ayrıntısını. Her yer pırıl pırıl olana kadar.

Temizlik yaparken eldiven takmayı unutma! İş Kazalarına Dikkat Et!

Her yer temizlendi mi? İş Kazalarına Dikkat Et! - Lavabolar - Yerler - Klozet - Mutfaktaki çöp kovasının içi - Halıların altı - Kapılar – Süpürgelikler

3-GÖREV: EVİ TEMİZLEMEK YETMEZ, SİZİ SOKAĞA ALALIM!
Başlamışken temizlik evde kalmasın, seni şöyle sokağa alalım. Arkadaşlarınla bir çevre grubu kur. Birlikte bir park belirleyin ve orayı temizleyin.

Gitmeden Önce Öğren 1 pet şişe 400 yılda, Pil 300 yılda, Plastikler 1000 yılda, Teneke kutular 100 yılda çözünüyor

4-GÖREV: TÜRKİYE HARİTASI ÇİZİYORUZ
Bu görev için bir miktar kâğıt ve bir kaleme ihtiyacın var. Karşına Türkiye haritasını al ve ona bakarak haritamızı çiz. Şehirleri de yazabilirsin. Şehirlerimiz hakkında araştırma yapabilirsin. Çizdiğin haritaları tatil dönüşü okula götürebilirsin. Ek Görev: Herhangi bir ili seç ve o il hakkında kısa bir araştırma yap. Okul açılınca arkadaşlarına anlatırsın.

5 GÖREV: ELLERİMİZ KONUŞSUN

Söylemek istediklerini rahatlıkla dile getirebildiğin bir hayatın var. Arkadaşınla normal bir ses tonuyla sohbet edebilirsin, onlara sesini duyurmak için yüksek sesle konuşabilirsin, kimse duymasın diye fısıldayabilirsin de... Ama arkadaşın işitme engelliyse bunların hiçbirini yapamazsın. Böyle durumlarda işaret dilini kullanırız. Benim sana vereceğim görev işaret diliyle “Arkadaş olabilir miyiz?” cümlesinin nasıl söylendiğini öğrenmen.

Ek Görev: Kendi istediğin bir cümleyi de işaret diliyle öğrenebilirsin. Hatta eğer istersen işaret dilini tamamen öğrenebilirsin. Millî Eğitim Bakanlığının işaret dili sözlüğüne bakmayı unutma!

http://orgm.meb.gov.tr/alt_sayfalar/duyurular/1.pdf

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P