İlber Ortaylı: Milli Eğitim Bakanı'nın değişmesi isabetli

İlber Ortaylı “Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı” konulu söyleşide Türkiye'deki var olan siyasi ve sosyal durumu inceledi.

GÜNCEL 13.02.2013, 21:42 14.02.2013, 11:03
İlber Ortaylı: Milli Eğitim Bakanı'nın değişmesi isabetli

İlber OrtaylıCumhuriyet’in İlk Yüzyılı” konulu söyleşide Türkiye'deki var kralbet giriş olan siyasi ve sosyal durumu inceledi.

Ortaylı, Milli Eğitim Bakanı değişikliğine ilişkin, "Hükümetin son zamandaki en akıllı reaksiyonunu Milli Eğitim Bakanı'nı değiştirmekte buluyorum. Böyle bir memlekette böyle bir muharip politikası olmaz. Onun için ben bu tip bir geri çekmeyi fevkalade isabetli buluyorum" dedi.


"Türkiye halkı kişisel özgürlüklerine, hukuki güvence merakına çevre ülkelere göre çok daha fazla alışmıştır" diyen Ortaylı, üretimde ve sanayileşmede eğitim unsuruna dikkat çekti.

Ortaylı şunları söyledi; "Çünkü Türkiye halkı bu ülkelere göre sanayi ve üretimi çok uzunca bir zamandan beri benimsemiştir. Türkiye'nin kalkınmasına yardım edenlerden Allah razı olsun. Rahmetle, şükranla anıyoruz. Bunların içine 950'den sonrası var. Ondan evveli yok. Bu da çok yanlış bir şeydir. Bu dediğim yapılanma öyle 50 senede olmaz. Bu sınıra riayet etmek zorundasın eğitime. Fanteziye yer yoktur. Hükümetin son zamandaki en akıllı reaksiyonunu Milli Eğitim Bakanını değiştirmekte buluyorum.

Milli Eğitim Bakanı benim tanıdığım bir adam değildir. Ne dostum, ne düşmanımdır. Hiçbir bilgim yoktur. Fakat takip ettiği politikanın bu memleketin realitesiyle alakası yoktur. Böyle bir memlekette böyle bir muharip politikası olmaz. Onun için ben bu tip bir geri çekmeyi fevkalade isabetli buluyorum"
Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı" konulu söyleşiye katıldı. Cennet Kültür Merkezi'nde gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen, Küçükçekmece halkının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Ortaylı, Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumundan, komşularıyla olan ilişkilerine kadar merak edilen birçok önemli hususu anlattı. Söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P