Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

İstanbul Ortaköy'deki Galatasaray Üniversitesi'nin tarihi binasında yangın çıktı.

GÜNCEL 23.01.2013, 22:38 23.01.2013, 01:46
Galatasaray Üniversitesi'nde yangın

İstanbul Ortaköy'deki Galatasaray Üniversitesi'nin tarihi Betvakti binasında yangın çıktı.

TSİ 19.30 sıralarında 3. kattaki derslikte başladığı tahmin edilen yangının, kısa sürede binayı sardığı bildiriliyor. Sitemizin altyazılı porno kanalında altyazılı türkçe videolar izleyin.
NTV'nin haberine göre, ahşap binadaki yangının söndürülmesi için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Yangına denizden de müdahale ediliyor.

Alevlerin neden olduğu yoğun duman bulutu, bölgeyi kapladı. Dumandan etkilenen bir itfaiye erinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Yangın sırasında binada bulunan Doç. Doktor Özlem Yüce, yangın anını canlı yayında NTV'ye anlatırken, "3. katta öğretim üyelerinin odaların bulunduğu katta, bir öğretim üyesinin odasından dumanlar yükseldiğini'' söyledi.
Yüce, dumanları görünce binayı tahliye ettiklerini, 5-6 dakika içerisinde itfaiye ekiplerinin geldiğini aktararak şöyle devam etti:

''Soğutma çalışmaları yaptıklarını düşünürken, bina birden alev aldı. Tahmin edersiniz ki ahşap bina ve içerisinde kitaplar var. Binada bulunan az sayıdaki öğrenci de tahliye edildi. Panik yaşanmadı, düzgün bir şekilde tahliye işlemleri yapıldı. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Maalesef binamızın yanışını hüzünle izliyoruz."

Kısa sürede büyüyen yangın, binanın çatısına sıçradı.  Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Sarıyer, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu itfaiyesi ekipleri, su ve köpükle yangına müdahale ederken, binanın yanan çatısında çökme meydana geldi.

Rüzgarın etkisiyle binayı saran yangın, itfaiyenin yaklaşık 2,5 saatlik çalışması sonucu kısmen kontrol altına alındı.  Dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine de olay yerinde bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi. 

Yangın sırasında kampüse gelen çok sayıda öğretim üyesi ve üniversite öğrencisi söndürme çalışmalarını izlerken, polis olay yerine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.  Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. 


KABATAŞ LİSESİ'NDEKİ YATILI OKUYANLAR TAHLİYE EDİLDİ
Galatasaray Üniversitesi'nde akşam saatlerinde çıkan yangın sonrasında bitişiğindeki Kabataş Erkek Lisesi'nde yatılı okuyan öğrenciler tahliye edildi. 

Resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan bina, Sultan Abdülaziz döneminde 1871 yılında inşa edildi.

Uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edilen bina, 1992 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi'ne ev sahipliği yapıyor.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P