CHP'den bakana 'kadrolaşma' sorusu

Kadrolaşma iddialarını Meclis'e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, işe gelmeyerek maaş alanların sayısını sordu.

GÜNCEL 29.01.2013, 17:03 30.01.2013, 17:12
CHP'den bakana 'kadrolaşma' sorusu

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "AKP hükümetleri döneminde kamu kurumlarında yaşanan kadrolaşma, uzmanlık ve mesleki deneyimi gerektiren görevlere Tümbet siyasi atamaların yapılması, hakkaniyetle bağdaşmadığı gibi, kamu yönetiminde verimliliği de düşürmektedir" diyerek şu soruları yöneltti:

"2002 -2012 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı istisnayı kadrolara başta özel kalem müdürü olmak üzere Bakanlık müşaviri ve basın ve halkla ilişkiler müşaviri ataması yapılan kişi sayısı kaçtır? Sitemizin ücretsiz kanallarından porno izle keyfi yaşayabileceksiniz.

Özel kalem müdürü başta olmak üzere Bakanlık müşaviri ve basın ve halkla ilişkiler müşavirlerinin aktif olanlarının sayısı kaçtır? İşe gelmeyerek maaş alanların sayısı kaçtır?

Özel kalem müdürü başta olmak üzere Bakanlık müşaviri ve basın ve halkla ilişkiler müşavirlerine makam aracı ve ücretsiz GSM hattı, tahsis edilmiş midir? Tahsis edilmiş ise Bakanlık bütçesine getirdiği yük ne kadardır?

Özel kalem müdürü başta olmak üzere Bakanlık müşaviri ve basın ve halkla ilişkiler müşavirlerine lojman tahsis edilmiş midir?

2002-2012 tarihleri arasında istisnayı kadrolara ataması yapılan ve daha sonra başka kurumlara nakil yoluyla atananların sayısı kaçtır? İsimleri nelerdir?

2002-2012 tarihleri arasında görevde alınanların sayısı kaçtır? İdari mahkemelerce görevine dönenlerin sayısı kaçtır?

Ataması yapılanlar arasında bakanların milletvekillerin ve AKP üst düzey yöneticilerinin yakınları var mıdır? Kimlerin yakınları atanmıştır? İsimleri nelerdir?"
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P