10 kelime ile geleceği anlatın!

Pirelli, dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinden, 10 kelime ile geleceği anlatmalarını istiyor.

GÜNCEL 18.02.2013, 11:40 18.02.2013, 13:46
10 kelime ile geleceği anlatın!

Pirelli dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinden yarınlara ışık tutmalarını istiyor. En iyi anlatımlar New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından karikatürleştirilerek Pirelli’nin faaliyet raporuna konulacak.

Pirelli, dünyanın dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinden, 10 kelime ile geleceği anlatmalarını istiyor. Belirlediği jüri ile seçilen en iyi anlatımlar, New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donnenly tarafından karikatürleştirilirken, aynı zamanda Pirelli`nin faaliyet raporunda da yer alacak. Yarışmaya Türkiye`den Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere toplamda 3 üniversite katılıyor. 

Yarışma ile seçilen en iyi 10 üniversite öğrencisi Pirelli'nin R&D merkezinin, kültürel ve tarihi arşivlerinin yer aldığı Pirelli Vakfı'nın ve modern sanat sergi alanı olan Hangar Bicocca'nın da yer aldığı Milano'daki merkez ofisinde 2 ay staj yapma imkanı bulurken; seçilen en iyi anlatımlar ise New Yorker Gazetesi karikatüristi Liza Donennly tarafından resimleştirilecek ve matadorbet Pirelli'nin faaliyet raporunda yer alacak. 


2013 Pirelli Takvimi fotoğrafçısı Steve McCurry ve F1 pilotu ve 3 kez F1 Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel ise yarışmanın jürisinde yer alıyor. 

Anlatımlar arasından en iyileri seçecek olan jüri ayrıca; Bina Agarwal,Manchester Üniversitesi Ekonomi Profesorü ve "Ekolojik Ekonomiler Uluslararası Topluluğu' Başkanı, Thomas Goetz, Wired dergisi direktörü ve bilimsel izler yazarı, Carlo Ratti, MIT Senseable City Lab direktörü ve Giuseppe Tornatore, yönetmen, prodüktör ve senaristten oluşuyor.


En iyileri seçecek olan jüride ayrıca, dünya da tanınmış bir çok isim bulunuyor. Yarışma ile seçilen en iyi 10 üniversite öğrencisi ayrıca, Pirelli`nin R&D merkezinin, kültürel ve tarihi arşivlerinin yer aldığı Pirelli Vakfı`nın ve modern sanat sergi alanı olan Hangar Bicocca`nın da yer aldığı Milano`daki merkez ofisinde 2 ay staj yapma imkânı bulacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P