Pearson işbirliğinde Okan Koleji JETSET test merkezi oldu

Okan Koleji, Türkiye’deki özel okullar arasında bir ilki gerçekleştirerek dünyanın en büyük eğitim firması Pearson ile yaptığı işbirliğinin ardından Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini verecek ilk test merkezi oldu.

EĞİTİM 18.02.2013, 14:34 18.02.2013, 16:42
Pearson işbirliğinde Okan Koleji JETSET test merkezi oldu

Öğrencilerinin 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yönelik sürdürdüğü öğrenme metotlarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Okan Koleji,  Türkiye’deki özel okullar arasında bir ilki gerçekleştirerek dünyanın en büyük eğitim firması Pearson ile yaptığı işbirliğinin ardından Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini verecek ilk test merkezi oldu.

Bu sayede hem Okan Koleji öğrencileri hem de diğer okullar/kuruluşlar JETSET İngilizce testlerine katılan öğrencilerinin seviyelerini uluslararası kriterlere göre ölçmüş ve değerlendirmiş olacaklar.

 
Okan Koleji, farklı eğitim anlayışı ile bir ilke daha imza attı. Birleşik Krallık’ın en büyük üç belgelendirme kuruluşundan biri olan AQA tarafından 1994 yılından bu yana sunulan ve yılda 3 milyon adayın İngilizce yeterliliğini test eden JETSET sınavları, bir diğer dünya devi olan PEARSON işbirliğiyle artık Okan Koleji’nde uygulanacak.

Dünyanın 130 ülkesinde, 5000’den fazla sınav merkezi bulunan JETSET, yaş gruplarına göre JET (6-14 yaş) ve SET (14 ve üstü) olarak iki farklı başlık altında yürütülüyor. Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’na tam uyumluluk gösteren JETSET’te kendine özgü seviyeler sertifikalandırılarak tasdik edilmekte ve sertifikalar başta AB ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesindeki eğitim kurumlarında ve iş yaşamında tanınmaktadır.

Sınav ücretleri benzerlerine kıyasla oldukça düşük olan JETSET sınavları, adayların istedikleri zaman sınava girme olanaklarının bulunması ve esnekliği dolayısıyla da en çok tercih edilen sınavlardan biri
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P