Öğrenciler isterlerse Fatih ismiyle mezun olabilecek

Fatih Üniversitesi, Ankara’da bulunan Tıp Fakültesi ve Yüksekokullarını Turgut Özal Üniversitesi’ne devretti.

ÜNİVERSİTE 18.02.2013, 15:08 18.02.2013, 17:16
Öğrenciler isterlerse Fatih ismiyle mezun olabilecek

Fatih Üniversitesi'ne bağlı bazı bölümlerin Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlanmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 
Kanuna göre Fatih Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olan Ankara’daki Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Ankara Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Hemşirelik Yüksekokulu, Ankara Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlandı.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, kızını veren bir baba burukluğu yaşadığını belirterek, "Bu yüzden benim durumum iyi değil. 2 bin 500 kız veriyorum bir tane de değil." dedi. Rektör Tekalan'ın bu konuşması üzerine salonda alkış tufanı koptu. Bazı öğrencilerin, protokol imzalanırken "Ayağına bas!" nidaları salonu güldürdü. Protokol sonunda rektörler birbirine plaket takdim etti. Bu esnada salondaki öğrencilerin plaket taktimini takı töreni olarak nitelemesi de neşeli anlar yaşattı. 

Fatih Üniversitesi'ne bağlı olan Ankara'daki Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Ankara Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Hemşirelik Yüksekokulu, Ankara Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bundan böyle Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek. Fatih'in Tıp Fakültesi ve yüksekokulları da İstanbul Maltepe'ye taşınacak ve burada hizmet verecek. 

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, törende yaptığı konuşmada söz konusu devirden oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Oral, "Bu geçişle birlikte tüm öğrencilerin devam eden hakları Turgut Özal Üniversitesi'nde de devam edecektir. Şu an ki mevcut öğrenciler isterlerse mezun olurken Fatih Üniversitesi ismiyle diploma alabilecekler." diye konuştu.

Fatih Üniversitesi'nin başarılarından da bahseden Oral, başarılı bir üniversitenin bölümünü bünyelerine katmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, bunun için Fatih Üniversitesi Rektörü Tekalan'a teşekkür etti. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
hafif yağmur
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P