Üniversite sınavları için rapor alan öğrencilere uyarı

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür: "Sahte doktor raporu alınmasının öğrencilerin etik ve karakter gelişimine onulmaz zararlar verdiğini de görmekteyiz"

EĞİTİM 26.02.2013, 14:41 26.02.2013, 16:44
Üniversite sınavları için rapor alan öğrencilere uyarı

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkı Özgür, "Sahte doktor raporu alınmasının öğrencilerin etik ve karakter gelişimine onulmaz zararlar verdiğini de görmekteyiz" dedi.

Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, sahte doktor raporu alınmasının öğrenci gelişimine zarar vereceğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın bu büyük yanlışa "dur" demesi gerektiğini söyledi.

Lise son sınıfta okuyan yüz binlerce öğrencinin yaklaşan üniversite sınavlarına hazırlanmak için sahte doktor raporu alarak okul sıralarını boşaltmaya başladığını ve zamanlarını dershanelerde ve özel derslerle sınava hazırlanarak geçirdiklerini anlatan Özgür, "SBS, YGS ve LYS sınav merkezli eğitim sisteminin lise ve ortaokul son sınıf öğrencilerini sınavların yaklaşmasıyla birlikte okuldan uzaklaştırdığını ve dershanelere yönlendirdiğini, sahte doktor raporu alınmasının öğrencilerin etik ve karakter gelişimine onulmaz zararlar verdiğini de görmekteyiz" ifadesini kullandı.

Öğrenciyi okula devamsızlığa teşvik eden, dershaneyi okulun önüne çıkaran bu sistem kökten değiştirilmesi gerektiğini savunan Özgür, "Öte yandan sınav tarihlerini okullar kapandıktan sonraya almak gerekiyor. Bu arada öğrencilerin okula gelmemesinden dolayı dersleri boş geçen öğretmenlerinde mağduriyeti söz konusudur" dedi.

Özgür, sınav içeriği ile okuldaki müfredatın örtüşmesi gerektiğini belirterek, şunları bildirdi:

"Dershanelerde, okuldaki gibi klasik eğitim yöntemiyle dersi tartışma yaparak, yaşayarak öğrenme yerine en kısa zamanda, seçenekler arasındaki doğru yanıtı bulmaya çalışıldığı için okul sürekli olarak ikinci plana düşmeye devam ediyor. Sınav merkezli, ezberci ve dershaneci eğitim sisteminden kurtulmadığımız takdirde okullar değil, dershaneler cazip olmaya devam edecektir."
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P