Okanville kermesi yardım projesi, tüm okullara örnek oldu

Okan Koleji öğrencileri ve Okul Aile Birliği’nin yardım projesi, tüm okullara örnek oldu.

EĞİTİM 13.03.2013, 16:50 13.03.2013, 18:58
Okanville kermesi yardım projesi, tüm okullara örnek oldu
Okan Koleji öğrencilerinin “Toplum Hizmeti” çalışmaları kapsamında düzenledikleri “Okanville” İngilizce kermesinden elde edilen gelir ve Okan Koleji Okul Aile Birliği’nin yaptığı bağışlarla kardeş okulun eğitim araç gereçleri başta olmak üzere çeşitli yapı malzemesi ihtiyacı karşılandı. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, proje nedeniyle Okan Koleji’ni kutlarken öğrencilerin ve Okul Aile Birliği’nin bu davranışının tüm okullar tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Okan Koleji Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Okanville kermesinde, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, kurdukları standlardan evlerinden getirdikleri kırtasiye malzemeleri, kitap, oyuncak ve süs eşyalarını sattılar. Kermes boyunca sadece İngilizce konuşan öğrenciler, satın almak ve satış yapmak için birbirleriyle yarıştı. Kardeş okula bağış toplamak amacıyla düzenlenen etkinliğe veliler de destek verdi. Öğrencilerin, bir sosyal sorumluluk projesinde aktif bir şekilde yer almalarının yanısıra paylaşmanın ve sosyal sorumluluğun önemini de öğrenmelerini amaçlayan kermesin ardından Okul Aile Birliği üyeleri de kendi aralarında bağış topladı. Öğrenci ve velilerin emek verdiği Okan Koleji’nin “Toplum Hizmeti” çalışmaları kapsamında toplanan bağışlarla kardeş okula yardım yapıldı. Okan Koleji Okul Aile Birliği’nin 28 Şubat Perşembe günü kardeş okula düzenlediği ziyarette, bağışlarla alınan kitap, defter, yapı malzemeleri ve diğer ihtiyaçlar okul yönetimine teslim edildi. 

Veliler ve öğretmenler duygulandı
Kardeş okuldaki öğrencilerin yaşadıkları sevinç velileri ve öğretmenleri duygulandırdı.  Kardeş okulun müdürü Yılmaz Kılıç, Okan Koleji Okul Aile Birliği ve yöneticilerinden oluşan heyeti, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla'nın da katıldığı kahvaltıda ağırladı. Sohbet ortamında geçen kahvaltıda Okan Koleji’nin “Toplum Hizmeti” projelerinden bahsedilip yakın dönemde yapılabilecek işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. 

Okan Koleji Hakkında
Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nün yanıbaşında yer alan Okan Koleji’nde, fizik, kimya, fen ve teknoloji laboratuarları, teknoloji ve tasarım derslikleri, konferans salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol-futbol sahaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, golf sahaları, kütüphane, güzel sanatlar uygulama atölyeleri, sosyal faaliyet stüdyoları ile öğrencilerin kendilerini sosyal ve sportif alanda geliştirebilecekleri fiziki imkanlar sunuluyor. Dünyanın en büyük eğitim firması Pearson ile işbirliği yapan Okan Koleji, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini veren ilk test merkezi olmasıyla dikkat çekiyor. Okan Koleji, anaokulundan itibaren İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini daha ikinci dil olarak öğrencilerine veriyor. Okan Koleji, Türkiye’de müfredatına golf branşını adapte etmiş ilk pilot okul olarak da spora verdiği önemi ortaya koyuyor. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P