Mozaik, yeni üstünlerini bekliyor

Üstün potansiyelli çocuklar için eğitim veren Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu, anaokulunun yanı sıra ilkokul 1. , 2. ve 3. sınıflara da öğrenci alacak. 10 yılı aşkın bir süredir üstün zekalı çocukların eğitimi konusunda danışmanlık hizmeti veren Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi, 2010 yılından bugüne tecrübesini Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu’na aktarıyor.

EĞİTİM 07.08.2014, 09:13 07.08.2014, 09:16
Mozaik, yeni üstünlerini bekliyor
Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu, sadece üstün zekalı çocuklar için, anaokulu ve ilköğretim seviyesinde zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış bir eğitim programı sunuyor.
Üstün potansiyelli çocuklar hem ülkemiz hem de tüm insanlık için çok önemli birer değer. Ancak bu çocukların potansiyellerini tam olarak ortaya koyabilmeleri ve topluma faydalı birer birey olarak yetişebilmeleri için özel bir eğitim almaları gerekiyor.

İşte bu gerçekten yola çıkarak kurulan Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı programlarını, üstün potansiyelli çocukların gereksinimleri doğrultusunda zenginleştiriyor. Böylece çocuklarımızın hem ihtiyaçları doğrultusunda, kendilerini trepup.com geliştirebilecekleri bir eğitim almalarını hem de benzer özellikler gösteren çocuklar ile birlikte mutlu birer birey olarak yetişmelerini hedefliyor.

Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu eğitim programları, 10 yılı aşkın bir süredir üstün zekalı çocukların eğitimi konusunda çalışan ÜST-ZEM, Üstün Zekalılar Merkezi tarafından destekleniyor. Kendisi de akademisyen ve üstün potansiyelli bir çocuk annesi olan Mehpare Kınık Ustomar tarafından kurulan ÜST-ZEM, aynı zamanda faaliyetlerine yaz okulu, hafta sonu okulu ve aile danışmanlık hizmetleriyle de devam ediyor.
İlk kez 2 yıl önce ilköğretim seviyesinde öğrenci alımına başlayan Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu, 2014 – 2015 öğretim yılında, anaokulunun yanı sıra ilkokul 1. , 2. ve 3. bit.ly sınıflara da öğrenci alacak. Tüm öğrencileri üstün potansiyelli çocuklardan oluşan Mozaik İlkokulu’na kayıtlar, ilgili kuruluşlar veya okulun anlaşmalı olduğu bağımsız bir psikolog tarafından yapılan, uluslararası geçerliliği olan özel bir tanılama testi sonucunda kabul ediliyor.
Üstün potansiyelli çocukların kendileri gibi çocuklar ile, özel bir eğitim almalarının önemine dikkat çeken okul kurucusu Mehpare Kınık Ustomar “Bazı üstün potansiyelli çocuk velileri çocuklarının bu konuda özelleşmiş bir okula gitmelerinin çocuklarının sosyal yaşamını olumsuz etkileyeceğini ve ileriki yaşamlarında uyum sorunu yaşayacaklarını düşünüyorlar. Oysa durum tam tersi; çünkü bizim okulumuzda çocuklar tamamen kendileri gibi yaşıtları ile birlikte öğrenim görüyorlar. Kimse onların üstün olduklarını vurgulamıyor. Hatta bunun farkında bile olmuyorlar. Bu da arkadaşlık ilişkilerini, okul ile olan uyumlarını çok olumlu etkiliyor.” dedi.
Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu Müdürü Önem Oğuz ise üstün potansiyelli çocukların community.windy tanılanmasına dikkat çekti: “çok soru soran ve mantıklı yanıtlar arayan; diğer çocuklardan farklı ilgi alanları bulunan; hızlı ve kolay öğrenen; yaşıtlarına göre erken yürüyen ve konuşan çocukların üstün potansiyelli olma ihtimalleri yüksektir. Çocuklarının üstün zekalı olduğunu düşünen tüm velileri okulumuza davet ediyoruz. Birlikte çalıştığımız uzman psikoloğumuz hem çocuklarına özel tanılama programını uygulayabilir, hem de ailelerimize çocukları ile daha sağlıklı iletişim kurmaları konusunda destek olabilir”
Erken kayıt avantajlarının da devam ettiği Özel Koşuyolu Mozaik İlkokulu’na ulaşmak; tanılama programları ve eğitim hakkında daha detaylı bilgi almak için: info@mozaikegitim.org 0 216 545 78 62 – 0 545 236 61 20
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P