TBB'den her yıl 7000 bankacıya eğitim

Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi'nde her yıl 450 seminer düzenleniyor. Merkezde her yıl 7 bin bankacıya eğitim veriliyor.

EĞİTİM 07.08.2014, 09:16 07.08.2014, 09:18
TBB'den her yıl 7000 bankacıya eğitim
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi, kurulduğu 1968 yılından beri bankacılık ve finans sektörü çalışanları için eğitimler düzenliyor.

Ekonomi, finans ve bankacılık eğitimlerinin yanı sıra, sektörü ilgilendiren teknoloji, hukuk, insan kaynakları, satış - pazarlama gibi konuları da verilen seminerler arasına ekleyen Eğitim Merkezi, geniş bir yelpazeye yayılan eğitimleriyle; yenilikçi, girişimci ve liderlik yetkinliklerine sahip profesyönellerin yetiştirilmesine katkıda bulunuluyor.

Eğitimler 3 ayda bir güncelleniyor
İçeriklerin sürekli güncellenerek, derslerde sektörden örnekler ve uygulamalarla community.getvideostream teorinin ötesine geçildiğini anlatan TBB Eğitim Merkezi Yöneticisi Ceyhan Yolcu Akçalı, “çalışanların mesleki bilgilerinin belirli periodlar halinde güncellenmesi gerekiyor. Merkezimizde her yıl, 10 aya yayılan 3 dönem boyunca 450 eğitim veriliyor. Bunların yarısına yakınını; sektöre ilişkin trendler ve gereksinimler çerçevesinde, her dönem sonunda üyelerimizin eğitim departmanlarının görüşleri dikkate alınarak ihtiyaçlarını karşılayacak güncel bir içeriğe kavuşturuluyor. Bu sayede katılımcılara çalıştıkları alana ilişkin en güncel bilgileri verebiliyoruz” dedi.

Son beş yılda 33.745 katılımcı
Katılımcıların uygulanan eğitim modelinden memnun olduklarını anlatan Akçalı, “Her eğitim sonunda yaptığımız seminer değerlendirme anket sonuçları bize katılımcıların, gerek eğitmenlerimizden, gerekse içerik ve fiziki şartlardan son derece memnun olduğunu gösteriyor. Son beş yılda 33.745 katılımcı eğitimlerimize katıldı. Her yıl ortalama 7000 kişi seminer eğitimlerimizden yararlanıyor” diye konuştu.
TBB çatısı altında eğitim veren kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarında, üniversitelerde,sağlık haberleri banka ve finansal şirketlerde çalışan veya çalışmış kişiler olduğunu anlatan Akçalı, eğitmen seçiminde titiz davrandıklarını, deneyim ve konuyu aktarma becerisinin yanı sıra; sektördeki gelişmeleri takip eden yenilikçi, günün ihtiyaçları doğrultusunda hakeret eden profesyönellerle çalıştıklarını anlattı.
Sınıflarda akıllı tahta kullanıldığını anlatan Akçalı, “Sınıflarımız teknik açıdan en son donanıma sahip. Akıllı tahta kullanımı sayesinde eğitmenin ders anlatırken aldığı notlar, gelen özel sorulara ilişkin verdiği cevaplar, ders sonunda katılımcılara elektronik ortamda aktarılabiliyor. Eğitmenlerimize akıllı tahtayı etkin olarak kullanabilmeleri için eğitimler veriyoruz” diye konuştu.
Katılım teşvik ediliyor

Derslere katılan profesyönellerin, Eğitim Merkezinde finans alanında çalışanlarla tanışma ve deneyimlerini paylaşma fırsatını bulduklarını anlatan Akçalı, “sınıflarımızı katılımcıların oturum spor haberleri düzenlerini birbirlerini görebileceği, katılımı teşvik eder bir şekilde tasarladık. Her katılımcı bu sayede kendini rahat hissediyor ve uzman oldukları konularda deneyimleri paylaşıp, eğitimenlerin verdikleri örnekleri arttırabiliyor. Sınıflarımızın açıldığı dinlenme alanını da yine interaktiviteyi arttıracak bir şekilde planladık” dedi.
Yeni eğitim yılı için hazırlıklara başlayan Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi, seminerlerine; 156 farklı konuda eğitimin verileceği, 1 Eylül'de başlayacak Eylül - Aralık dönemiyle devam edecek.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P