MEB'den SBS genelgesi

SBS ve PYBS sınavıyla ilgili Bakan Nabi Avcı imzalı bir genelge yayınlandı.

EĞİTİM 11.03.2013, 07:12 11.03.2013, 11:17
MEB'den SBS genelgesi

 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) girecek öğrencilerin, işlemlerini süresi içinde eksiksiz yapıp yapmadıklarını sistem üzerinden kontrol etmekten, okul müdürlükleri birinci derecede sorumlu olacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla yayımlanan SBS ve PYBS genelgesinde, sınavların 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da yapılacağı anımsatıldı.

SBS ve PYBS ile ilgili tüm işlemlerin e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirileceğine değinilen açıklamada, öğrencilerin herhangi bir sorun veya zorlukla karşılaşmaması için e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin olması gerektiği belirtilen genelgede, başvuru döneminde SBS ve PYBS kılavuzlarına ''http://www.meb.gov.tr'' ve ''http://oges.meb.gov.tr'' adreslerinden ulaşılabileceği ifade edildi.

SBS ve PYBS başvurusuyla ilgili yapılacaklara yer verilen genelgede, iki sınav için de 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ''http://www.meb.gov.tr'' ve ''http://oges.meb.gov.tr'' internet adreslerinden, okul müdürlükleri tarafından kesinlikle renkli çıktı alınıp mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edileceği belirtildi.

Velilerin takip etmeleri gerekiyor

Genelgede, sınavlarla ilgili tüm bilgi ve duyuruların ''http://oges.meb.gov.tr'' internet sayfasında sürekli yayımlanacağı ifade edilerek, adayların, velilerin ve okul yöneticilerinin bu internet sayfasını sürekli takip etmeleri gerektiği bildirildi.

Tüm başvuru işlemlerinin yapılmasından adayın velisinin, takip edilmesinden okul müdürlüğünün sorumlu olduğu bilgisine yer verilen genelgede, öğrencilerin SBS ve PYBS işlemlerini süresi içinde, eksiksiz yapıp yapmadıklarını sistem üzerinden kontrol etmekten okul müdürlüklerinin birinci derecede sorumlu olduğu kaydedildi.

Herhangi bir aksaklık durumunda

Genelgede, okulun internet bağlantısı olmaması veya herhangi bir aksaklık nedeniyle başvuru onayının yapılamaması durumunda, gerekli tedbirler alınarak başka okul veya il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün internet erişim imkanlarını kullanılarak öğrencilerle ilgili işlemlerin takip edileceği uyarısında bulunuldu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P