Konya Milli Eğitim Müdürü'nden ilk değerlendirmeler

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya’da e- imza uygulamasına geçen ilk kurum olmak istediklerini belirterek, Kurum ve kurum dışı yazışmaların daha da hızlanacağını söyledi.

EĞİTİM 08.01.2013, 13:46 08.01.2013, 13:49
Konya Milli Eğitim Müdürü'nden ilk değerlendirmeler

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Mukadder Gürsoy ilk izlenimlerini Konya Hakimiyet'e aktardı. 

“Konya’da yabancılık çekmedim”

Konya’ya ile izlenimlerini aktaran Gürsoy, şu ifadelere yer verdi. “Konya’da en çok hoşuma giden trafik sorununun olmaması. Sitemizden tüm illegal Casino Oynama Sitesi firmalarına bakabilirsiniz. İstanbul’da Avrupa yakasından Anadolu yakasına 5 saatte gittiğimi biliyorum. Ama Konya’da en uzak mesafeye 20-25 dakika da varabiliyorum. Tramvay sisteminin çok eski kaldığı söyleyebiliriz. Konya’nın daha modern tramvaylara ihtiyacı var. Çok hızlı gelişen Konya’da şimdiden metro çalışmalarına başlanması gerekiyor. Konya’nın sevmediği yönlerinden birisi ise hava kirliği. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve doğal gaz kullanımının artması hava kirliliği de önleyecektir. Kendimin de Mersin’li olmamdan dolayı Konya’da yabancılık çekmedim. Burada da Yörük kültürünün hakim olduğunu söyleyebilirim. Konya’nın yöresel lezzetleri tatma imkânım oldu. Etliekmek ve bamya çorbasını ayrı bir tadı var” şeklinde konuştu. 

“Kılık kıyafet sistemi zamanla oturacak”

Kılık kıyafet yönetmenliğinin zamanla oturacağını ifade eden Mukadder Gürsoy, bu konuda ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edilerek gerekli yardımların sağlanacağını bildirdi. Vatandaşların kılık kıyafet yönetmenliğine alıştığını ve artık gündemden kalktığını dile getiren Gürsoy, “Avrupa’da bu sistem uzun zamandan beri mevut. Ülkemizde uygulanması gereken bir konuydu. Biraz geçte olsa okullarda uygulanmaya başlayacak. Zaten okullara baktığımız zamdan öğrenciler de biraz serbest giyinmek istiyordu. Tabi markalaşma da olacaktır ama zengin ile fakir arasında hiçbir fark olmayacak. İhtiyaç sahibi aileler, bakanlık ve okul aile birliği tarafından tespit edilerek onlara gerekli yardımlar sağlanacaktır” dedi. 

“Konya’da derslik açığı var”

4+4+4 eğitim-öğretim sisteminin bir avantaj olduğunu belirten Gürsoy, amaçlarının tekli eğitim sistemine geçmek Mariobet olduğunu söyledi. 3-4 sene içerisinde tekli eğitim sisteminin oturacağını vurgulayan Gürsoy, “Konya’da 3 bin 920 civarında derslik açığı var. Bunun 2 bin civarında ki merkez de bulunurken diğer kalan sayı ise ilçeler de bulunuyor. Konya’da senelik hayırseverlerin katkısı dahil 450 derslik yapılıyor. Bu açığı kapatmak için ekstra sene de 550 tane daha derslik yapılması lazım. Tabi bu da zamanla olacak. Derslik açıklarının kapatılması ve tekli eğitim sisteminin tam anlamıyla uygulanabilmesi 2016 yılını bulacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. 

“e- imza yazışmaları hızlandıracak”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak e- imza uygulamasını başlatan ilk kurum olmak istediklerini söyleyen Gürsoy, “Gerekli alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. e- imza için gerekli flaş bellekler dağıtılmaya başlandı. En kısa süre de e- imza uygulamasını faaliyete geçiren Konya’da ki ilk kurum olacağız. Bu uygulama faaliyete geçtiği takdirde baya bir tasarruf sağlayacağız. Kâğıttan, insan gücünden, kargodan vb. şeylerden tasarruf sağlanacak. Kurum ve kurum dışı yazışmalar daha da hızlanacak. Örneğin ben şehir dışında olduğum zamanlarda imza atmam gerektiğinde e- imza yoluyla bunu halledebileceğim” açıklamasında bulundu.  (Konya Hakimiyet: Samet Aktaş-Serdar Cüneyt Akyüz)
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P