Göçmenlerde meslek eğitim oranı düşük

Köln’de düzenlenen ’KAUSA 2012 Gençlik Forumu’ gençlerle işverenleri buluşturdu.

EĞİTİM 30.10.2012, 09:47 30.10.2012, 09:51
Göçmenlerde meslek eğitim oranı düşük

 Köln’de düzenlenen ’KAUSA 2012 Gençlik Forumu’ gençlerle işverenleri buluşturdu.

Forumda gençler meslek seçimi konusunda bilgi alma imkanı bulurken, yetkililer özellikle göçmen kökenli gençlerde meslek eğitim oranının düşüklüğüne dikkat çekti.

ALMANYA'nın Köln kentinde, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'nın desteğinde gerçekleştirilen ve göçmen kökenli gençlere meslek eğitimi bilincini aşılamayı amaçlayan 'KAUSA 2012 Gençlik Forumu' adlı bir etkinlik düzenlendi. Alman Spor ve Olimpiyat Müzesi'ndeki foruma, çoğunluğu göçmen kökenli olan 320 genç ile birlikte Köln ve çevresinden 30 firma katıldı. Gençler, firma temsilcileriyle birebir görüşüp bilgi aldıkları organizasyon sayesinde, kendi yeteneklerini tanıma, eksiklerini görme ve tüm bunların ışığında seçilecek meslek için eğitim imkanlarını araştırma imkanı buldular. İlki Mannheim'da yapılan forum, Köln'ün ardından Hamburg'da da düzenledikten sonra Berlin'deki kapanış konferansıyla tamamlanacak.

Forum öncesinde Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'ndan Dr. Sonja Baron, Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antwerpes, IHK-Köln Meslek Eğitimi Başkan Yardımcısı Alexander Uhr, İbis Hotel Köln Merkez Direktörü ve DEHOGA Meslek Eğitimi Elçisi Gordon Kleebaum, KAUSA Yöneticisi Özgür Nalçacıoğlu ve Semir Sai adlı bir öğrencinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. 2012'ye ait meslek eğitim verileri hakkında bilgi veren Dr. Baron, 'Alman öğrenicilerin yüzde 65'i meslek eğitim yaparken, bu oran göçmen kökenlilerde sadece yüzde 33. Bu oranı yükseltmek için yapmamız gerekenler var. Bu konuda çaba sarf etmeliyiz' dedi. 

AİLELERİ DE İŞİN İÇİNE KATMALIYIZ

Nüfusunun üçte biri göçmen kökenli olan Köln'de meslek eğitimine yönelik etkinliklerin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Scho-Antwerpes ise, 'Bu gençlerimiz toplumumuzun önemli bir parçası. Onların geleceğini belirleyen bu tür girişimlerde onların ailelerini de işin içine katarak doğru meslekleri seçmelerine ve bu konuda eğitilmelerine yardımcı olmamız gerekiyor. Başbakan Kraft'ın da bir çok kez altını çizdiği gibi, hiç bir gencimizi kaybetmemeliyiz' dedi. Alexander Uhr ve Gordon Kleebaum da, kalifiye eleman açığının giderilmesi için göçmen kökenli genç potansiyelinin önemine dikkat çekti. 

TÜRK FİRMALARA ÇAĞRI

Forum hakkında DHA'ya bilgi veren KAUSA Yöneticisi Özgür Nalçacıoğlu, özellikle Türk firmalarına meslek eğitimine daha çok önem vermeleri çağrısında bulundu. Foruma katılan Türk kökenli gençlerden Zübeyde Argun ve Kadir Koç ise, forum sayesinde geleceklerine Sultanbet nasıl yön verecekleri kararını verme konusunda yeni bilgiler aldıklarını belirtti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:20
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:05
Yatsı 21:37
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P